Enginar Az kalorili, hazmı kolay ve özel bir tada sahip enginarın en bol bulunduğu ay nisandır. Hem lezzet hem de sağlık açısından mükemmel bir sebze olan enginar, karaciğerin dostu olarak bilinir, karaciğeri güçlendirir. Vitamin ve mineral açısından çok zengin olan enginar, düşük oranda yağ ve karbonhidrat içerdiğinden diyet yapanlara önerilir. Ayrıca romatizma hastaları da enginardan yararlanabilir. Enginarın haşlandığı su ile ağrıyan mafsallar ovulursa rahatlık hissi verir. Enginar goncalarının tüylü kabuklarından da yararlanmak mümkün. Cansız saçlar bu kabuklarla ovulursa güç kazanır.
Malzemeler;
- 8 adet enginar
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 yemek kaşığı un
- 1 bardak zeytinyağı
- 10 adet arpacık soğan
- 8 adet şeker
- 2 adet limonun suyu
- 4 bardak su Dereotu Tuz
Hazırlanması;
Patatesleri ve havuçları istediğiniz biçimde şekillendirin. Arpacık soğanları soyun. Limonları sıkıp, yarısından limonlu su yapın. Temizlediğiniz enginarları bu suda bekletin. Bir tencerede un ile zeytinyağını 2 dakika karıştırın. İçine patatesleri, havucu, arpacık soğanları, şekeri, kalan limon suyunu ve tuzu atın. 4 bardak su ilave edin. Kaynayınca, enginarları limonlu sudan çıkarın. Sapları yukarı gelecek şekilde tencereye yerleştirin. Tencerenin ağzını tabakla kapatın. Kısık ateşte 60 dakika pişirin. Enginarların soğumasını bekleyin. Servis tabağına sapları alta gelecek şekilde yerleştirin. Kenarlarına ve üstüne sebzelerinden koyun. Dereotuyla süsleyerek, servis yapın.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder