Buda benim yaptığım sebzeli enginar..Hem pratik hemde lezzetli oluyo bende enginar yemem diyenlerdendim.Enginar hiç yemem demeyin vitamin deposu enginarı deneyin çok şey kaybettiğinizi anlayacaksınız..
Malzemeleri;
- 3 adet enginar (temizlenmiş)
- 1 çay bardağı iç bezelye
- 2 adet havuç
- göz kararı su
- zeytinyağı
- tuz
- dereotu
Hazırlanışı;
Geniş ve yayvan bir tencereye enginarları yerleştiriyoruz.Havuçların kabuğunu soyup küçük küçük doğrayıp bezelyeyle beraber haşlıyoruz.Enginarlarıda göz kararı koyduğumuz su ile zeytinyağı ilave edip pişmesini sağlıyoruz.Haşlamış olduğumuz bezelye ve havuçları enginarın çukur kısmına yerleştiriyoruz.Tuzunuda ayarlayıp kısık ateşte bi süre pişirdiğimiz enginarlarızı ocaktan aldığımızda üzerine dereotuyla süslüyoruz..
Afiyet olsun:)
Denedinizmi Fikriniz...!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder