17 Haz 2009

TAZE FASULYE YEMEĞİ



Taze fasulye yemeğini gün aşırı yesek bıkmayız ailecek seviyoruz .İçine et ilave edipte yapılsada ben sade olanını seviyorum.Dünyanın hemen her bölgesinde yetişen bu bitkinin tanelerinde, zehirli bir madde mevcuttur. Ancak pişirildiği takdirde bu zehir, özelliği kaybeder. Ortalama boyu üç metredir. Tane ve yaprakla­rından yararlanılır.Faydaları; Böbrek rahatsızlıklarını giderir.şeker hastalığına şifa verir. Romatizma, siyatik rahatsızlıklarırı geçirir. Böbrekleri kuvvetlendirir.Böbrekte meydana gelen hastalıkları iyileştirir..



Malzemeler;

  • 1 kilo taze fasulye
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1çorba kaşığı salça
  • 1 büyük domates
  • 1 küçük kahve fincanı mısır özü yağı
  • 1-2 adet çarliston
  • tuz, kırmızıbiber
  • 2-3 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI;
Soğanları yemeklik doğrayın.
Fasulyelerin başlarını ve kılçıklarını temizledikten sonra 2 ye yada 3 e bölün. Bol suda yıkayın.
Sarımsakları temizleyin doğrayın.Domatesin kabuklarını temizleyip rendeleyin.Çarlistonları eşit şekilde doğrayın. Tencereye sıvıyağı, soğanı, doğranmış fasulyeleri,çarlistonları,domates rendesi, kırmızı toz biber ve sarımsakları ilave edin.Kısık ateşte ara ara karıştırarak 20 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak kavurun.
Daha sonra 2-3 su bardağı sıcak suyu ilave edin. (sizin tercihinize kalmış.Kimisi sulu sever.Kimisi az sulu). Tuzunu ilave edin.
20 dakika kadar daha kısık ateşte yemeği pişirdikten sonra yemeği sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun:)

Denedinizmi Fikriniz...!

2 yorum:

mutfaktakizaman dedi ki...

hmmm bende yaptimm canimmm pisti olucaktikk ama ben yayinlamadim dahaa;))
ellerine saglik canimm pilav esliginde bir tabak alsamm;))
kendine iyi bak canimm

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim huriyecim afiyet olsun canım pilavında resmini çektim eklesemmi bilmiyorum canım çok teşekkür ederim;)

İşte Bir Dilim Aşklarım