Aniden gelen misafirleriniz için kısa sürede hazırlayabileceğiniz fırında sebzeli tavuk but tarifi. Beyaz et ve sebzelerin lezzetle buluştuğu an..! Yanında kuşüzümlü pilavla servis yapmıştım...Bu yemeği bir hafta önce yapmıştım anca ekleyebildim..
Malzemeler;
- 8-10 adet piliç but
- 4 büyük patates
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet yeşil biber
- 3-4 adet domates
- 5-6 adet arpacık soğan
- 2-3 diş sarımsak
- karabiber
- pulbiber
- kekik,tuz
- zeytinyağı
- 3-4 yemek kaşığı domates salçası
Butları derileri tamamen soyulur ve butlar yıkanır. Patatesleri ve domatesleri iri elma dilimi şeklinde doğranır. Çarliston biberi uzun ince doğrayalım ve yeşil biberi bütün olarak ilave edelim,arpacık soğanları ve sarımsağın kabuklarını soyulur bütün olarak Geniş bir boracama vy fırın tepsisine butlar ve patatesler dizilir.Salçaya tüm baharatlar eklenir, zeytinyağını,1 su bardağı sıcak su ile salçayı karıştırıp yemeğin üzerine dökülür.Önceden ısınmış 200 derece fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirilir. Tavuk piştiği zaman servis yapabilirsiniz..
Afiyet Olsun:)
5 yorum:
Fırın yemeklerini her zaman çok sevmişimdir... Ellerine sağlık sevgiler, iyi haftalar...
Ellerine sağlık canım tavek benim favorimdir herzaman...
bu yemeğe bende bayılıyorum hem pratik ne lezzetli bi tarif iyi hatırlattın ben yarın yapıyım bunu.sevgiler
MİSAFİRİM GELDİGİ ZAMAN BENİMDE YAPTIĞIM BİR YEMEK ELLERİNE SAĞLIK MİS GİBİ KOKTU İSTANBULU BENİM İÇİNDE GEZ ÇOK GEZİLECEK YER VAR İLLAKİ ADALARADA GİT
Hoşgeldiniz arkadaşlar evet hem pratik hem lezzetli oluyor bu yemek..
Fatmacım inan o kadar çok gezilecek yer varki istanbulda adaları gezme imkanım olmadı bidahaki sefere inşallah gideriz canım..
Sevgilerimle
Yorum Gönder