Biber dolması olunca yanında yardımcı yemeğe gerek duymuyorum yoğurtla yenildiği için yanında çoban salataylada güzel olur..
Malzemeler;
- 1kg dolmalık biber
- 3 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 5 adet orta boy domates
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım demet maydanoz
- Tuz.karabiber,kimyon
- 1 adet limon
Hazırlanışı;
Dolmalık biberlerin sapları ve çekirdekleri temizlenir, yıkanarak ters çevirilip süzülmeye bırakılır. Pirinç yıkadır ve süzülmeye bırakılır. İç harcı için, soğanlar yemeklik ince doğranır. Biberlerin sayısı kadar domateslerin kabuklarından kapak şeklinde kesilir. Kabukları soyulan domatesler, küp şeklinde doğranır. Zeytinyağı tavaya alınır. Soğanlar ilave edilir ve sararıncaya kadar kavrulur.Salçayı soğanlarla birlikte birsüre pişirdikten sonra domatesler ilave edilir. Domatesler suyunu çekince pirinç ilave edilir. Bir iki kere çevirdikten sonra tuz, karabiber, kimyon ilave edilir 1 limon suyu ilave edip karıştırılır. En son olarak ocağın altı kapatıldıktan sonra doğranmış maydanoz ilave edilir ve karıştırılır. İç harcı soğuduktan sonra biberlerin içine doldurulur üzerine domates kabuğu kapaklar konularak mümkünse yayvan bir tencereye sıkı sıkı dizilir. (Dolmalar üst üste dizildiği zaman şekilleri bozuluyor, görüntü açısından tek sıra dizilmesi daha sağlıklı). Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edilir. Üzerine biraz tuz ve zeytin yağı ilave edilir. Orta ateşte arada bir kontrol edilerek pişirilmeye bırakılır. Eğer suyu az gelirse ilave edebilirsiniz. Dolmalar piştikten sonra mümkünse bir borcama veya başka bir tencereye boşaltın. Zeytin yağlı olduğu için soğukta yenebilir. Arzuya göre bol yoğurla servis yapın.
Afiyet olsun:)
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder