29 Ağu 2010

SÜTLÜ İRMİK TATLISI (DONDURMALI)


Bu tabağı canım kocacım almış ve daha farklı tabaklar benim için çocuk gibi sevindim:) dünyada başkasını bu kadar mutlu edemezdin dedim :))))
Ben hep domdurma diye söylerdim eşimde dalga geçerdi halende söylemekte zorlandığım dondurmayla servis ettiğim bu irmik tatlısını eşimle evlilik yıldönümümüzü kutlamak için gittiğimiz restauranda yemiştim tadı damağımda kalmıştı ve bende yapayım dedim çokta güzel oldu ya dedim ben yaparımda güzel olmazmı bu konuda çokta mütavazı olmayacağım..Buyurun sizlerde bir tadın:)

Malzemeler;
  • 500 Gram irmik,
  • 50 Gram dolmalık fıstık veya ceviz içi,
  • 300 Gram tereyağı,
  • 3,5 Su bardağı toz şeker,
  • 2,5 Su bardağı süt,
  • 2 Bardak su,
  • Dondurma

Hazırlanışı;
Yağı bir tavada eritin daha sonra dolmalık fıstığı ve irmiği ilave edin, fıstık pembeleşene kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun.Ayrı bir kapta sütü kaynatın ve kaynar vaziyette irmiğe karıştırarak yedirin.Diğer taraftada suyu ve şekeri kaynatıp,kaynar şerbeti irmiğe ilave edin ve karıştırıp yedirin.Bir kıyısından hava alacak şekilde üzerini kapatın ve 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.Üzerini fıstık veya hindistan ceviziyle servis yapın.(Ben irmiği bir kaseye alıp ortasına dondurma koydum sonra tekrar irmik koyup ters çevirdim nefis oldu.)

Afiyet Olsun ;=)

3 yorum:

Cafe Pepela dedi ki...

Çok güzel görünüyor,irmik tatlısına asla hayır diyemem,dondurmalı ekstra güzel oluyor..
Cici pazarlar dilerim

Canan Demirbağ dedi ki...

İrmik helvasına bayılırım helede dondurmayla süper olmuş ellerine sağlık.

kalpkurabiye dedi ki...

canımm tabağını güle güle kullan farklı tabak zevki bende de var:)) gördüğümü alıyorum:))
irmik tatlını ise hiç kaçırmam hemen hüpletirim:))

İşte Bir Dilim Aşklarım