5 Eyl 2010

~"'v'"~BALIK KÖFTESİ~"'v'"~

Çok lezzetli ve çocukların seveceği bir köfte, balık köftesi besleyici ve doyurucu...

 
 
Ben ilk denememde balıktan yaptığım köftelerin kılçığını ayıklamayı bitirememiştim ondan sonrası basit bu nedenlede ikinci denememde konserve ton balığıyla yaptığım balık köftem çok pratik ve tadıda gerçekten lezzetli oldu..Şiddetle tavsiye ediyorum bana güvenin.. Şimdide afiyet olsun ;=)

 

 
Malzemeler;
  • 1 kilo balık (mezgit,palamut)
  • 1 adet kuru soğan,
  • 4 adet patates,
  • 1 adet havuç,
  • 1 adet defne yaprağı,
  • 2 adet yumurta,
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi,
  • yeterince tuz ve karabiber,

 
Kızartmak için;
  • yeterince un,
  • yeterince yumurta,
  • yeterince galeta unu,
  • yeterince sıvıyağ,

 
Hazırlanışı;
Balıkları,dörde böldüğümüz kuru soğan,kabuğunu soyduğumuz havuç,defne yaprağı,yeterince tuz ve su ile birlikte haşlayalım.
Haşladığımız balıkları süzüp,derilerini ve kılçıklarını ayıklayalım.
Patatesleride kabuklu olarak,haşlayalım.Patateslerin kabuklarının patlamamasına,dolayısıyla su çekmemesine dikkat edelim.
Patatesleri,haşladıktan sonra soğutup,kabuklarını soyalım ve rendenin iri gözüyle rendeleyelim.
Patates rendesine,kaşar peyniri rendesini,ayıkladığımız balıkları,2 adet yumurtayı,yeterince tuz ve karabiberi koyup,iyice yoğuralım.
Bu karışımı,buzdolabında soğutup,kendini çekmesini sağlayalım.
Sonra buzdolabından çıkarıp,parmak şeklinde veya top şeklinde köfteler hazırlayalım.
Önce una,sonra çırptığımız yumurtalara,daha sonra da galeta ununa bulayıp,kızgın sıvıyağda kızartalım.
Dilerseniz yumurtaya bulamadan sadece una bulayarak da kızartabilirsiniz.

 
Daha pratik balık köftesi yapmak isterseniz ki Ben  yaptım konserve balığıylada yapabilirsiniz...

 

 
,~"'v'"~,Afiyet Olsun ,~"'v'"~,

1 yorum:

Balık Köftesi Tarifi dedi ki...

Çok güzel görünüyor. Şu an öğlen yemeği vakti ve ben çok acıktım :) Balık tutmayı da yemeyi de çok severim. Elinize sağlık.

İşte Bir Dilim Aşklarım