- 1 kilo balık (mezgit,palamut)
- 1 adet kuru soğan,
- 4 adet patates,
- 1 adet havuç,
- 1 adet defne yaprağı,
- 2 adet yumurta,
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi,
- yeterince tuz ve karabiber,
- yeterince un,
- yeterince yumurta,
- yeterince galeta unu,
- yeterince sıvıyağ,
Balıkları,dörde böldüğümüz kuru soğan,kabuğunu soyduğumuz havuç,defne yaprağı,yeterince tuz ve su ile birlikte haşlayalım.
Haşladığımız balıkları süzüp,derilerini ve kılçıklarını ayıklayalım.
Patatesleride kabuklu olarak,haşlayalım.Patateslerin kabuklarının patlamamasına,dolayısıyla su çekmemesine dikkat edelim.
Patatesleri,haşladıktan sonra soğutup,kabuklarını soyalım ve rendenin iri gözüyle rendeleyelim.
Patates rendesine,kaşar peyniri rendesini,ayıkladığımız balıkları,2 adet yumurtayı,yeterince tuz ve karabiberi koyup,iyice yoğuralım.
Bu karışımı,buzdolabında soğutup,kendini çekmesini sağlayalım.
Sonra buzdolabından çıkarıp,parmak şeklinde veya top şeklinde köfteler hazırlayalım.
Önce una,sonra çırptığımız yumurtalara,daha sonra da galeta ununa bulayıp,kızgın sıvıyağda kızartalım.
Dilerseniz yumurtaya bulamadan sadece una bulayarak da kızartabilirsiniz.
1 yorum:
Çok güzel görünüyor. Şu an öğlen yemeği vakti ve ben çok acıktım :) Balık tutmayı da yemeyi de çok severim. Elinize sağlık.
Yorum Gönder