Bilindik bir tarif ama ben eklemek istedim bloğuma bayanların günlerindede yaptığı bir altarnatiftir mercimek köftesi diğer adıda maltıkalı köfteymiş bende yeni öğrendim...
Malzemeler ;
- 4 su bardağı kırmızı mercimek,
- 2 su bardağı köftelik bulgur (simit)
- 10 adet taze soğan,
- 2 adet kuru soğan,
- 1 demet maydanoz,
- 2 çorba kaşığı biber salçası
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı su,
- 1/4 paket margarin,
- 1 bardak sıvı yağ
- Tuz, karabiber ve pulbiber,
Hazırlanışı;
Kırmızı mercimekleri ayıkladıktan sonra,3 su bardağı suyla tuzunuda ekleyip kısık ateşte haşlayalım.Mercimekler ezilecek kıvamda piştiği zaman,bulgurllarıda tencereye ilave edip,ağzı kapalı olarakşişmesinşi(yumuşamasını) bekleyelim.Kuru soğanların bir tanesini ince ince kıyarak,margarinde pembeleştirip,domates ve biber salçaları ile birlikte kavuralım.Diğer kuru soğanı,taze soğanlarla birlikte ince ince kıyalım. Kıydığınız taze soğanlardan bir tutamını da süslemek için ayıralım.Bekletmeye aldığımız mercimekli bulgur,iyice yumuşadığı zaman, kavurduğumuz soğanlı salçayı,ince ince kıydığımız soğanları ve sıvıyağı tuz,karabiber ve pulbiberide ilave edip,yoğuralım.Yoğurduktan sonra köfteleri sıkımlayıp ayırdığımız taze soğanlar ve maydanozla süsleyerek,salata yaprakları üzerinde servis tabağına koyup,ılık olarak servis yapalım...Afiyet Olsun:))
2 yorum:
Ohh miss miss misss hımm olsada hapur hupur yesem:)))
Canımsın ellerine sağlık...
çayın yanına çok yakışır.ellerine saglık.
Yorum Gönder