23 Şub 2012

EKMEK KÖFTESİ

Merhabalar sevgili bloger severler arkadaşlar dostlar uzunca bir ara verdim ve bloger değişmiş post yazmak için epey zorlandım ama sonunda çok şükür kavuşturana :)
Ecrin uzun zamandır kreşe gidiyor farklı farklı elişlerii yapıyorlar hepsini sayfasına ekleyeceğim en kısa zamanda:) küçük meleğim Elif Ecemde büyüyor ecin gitti ablayı servise bindiriyoruz gelincede sarılır ablaya çok tatlı oldu meleğim ...

Malzemeler;
  • Yarımdan fazla bayat ekmek,
  • 2 tane yumurta,
  • Beyaz peynir,
  • Yarım demet maydanoz,
  • 1 tane kuru soğan,
  • Tuz,Karabiber,kimyon,

Hazırlanışı;
Kalan bayat ekmeğimizi suda ıslatıp suyunu sıkıyoruz.Maydanozları ve soğanımızı minik minik doğruyoruz.Peynirimizi çatal yardımıyla eziyoruz.Ve tüm malzemeleri yumurta ve baharatlarımızı ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve yassı veya yuvarlak şekil verip az yağda kızartıyoruz..

AFİYETLE YİYORUZ :)

27 Tem 2011

MANTARLI BÖREK

Öyle şaşırtıcı şeyler yaşıyor ve duyuyoruzki şu sıralar hayatın neler getireceğini kestiremiyor insan ve o an herşeyin durmasını herşeyin donmasını isterizya ben o anları çok yaşıyorum ve ne oluyor bu dünyada dışardan herşey mükemmel ama içeri girince şaşırtacak kadar zor şeyler karmakarışık herşey göründüğü gibi değil bazen mutlu görünürsün ama aslında çok üzgünsündür...
Hep olduğunuz gibi görünün mutlu olun gülen yüzünüz hiç solmasın...
Mantarlı böreğimizde göründüğü gibi içi dışı bir :)
Bu arada Çilek kızımızda evlenmiş onlar ermiş buradına biz çıkalım kerevetine  MUTLULUKLAR DENİZCİM...

Malzemeler;
  • 3 yufka,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 yumurta sarısı,

İÇ Malzemesi;
  • 100 gr. mantar,
  • 1 orta boy soğan,
  • 1 orta boy domates,
  • 2-3 sivribiber,
  • 3-4 çorba kaşığı sıvıyağ,
  • tuz,karabiber,

Hazırlanışı;
Tavaya sıvıyağı alalım.Küp doğranmış soğanı ekleyelim pembeleşene dek kavuralım.İnce uzun dilimlenmiş mantarları ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavurmaya devam edelim.Küp doğranmış domatesleri,küçük doğranmış sivribiberi,tuz ve karabiberi ekleyip 2-3 dak kavuralım ve ateşten alalım.3 Yufkanın üzerine fırça yardımıyla süt ve sıvıyağ karışımını sürerek üstüste serelim.Yufkaları sigara böreği yaptığımız gibi 8 eşit üçgen parçaya keselim.
Yufkaların geniş kenarlarına mantarlı harcı paylaştıralım.Üçgen parçaların karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım.Ruloların üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılımı 220 derece fırında böreklerin altı üstü pembeleşene kadar pişirelim ve hemen fırından alalım.


Not; Arzuya göre böreğin üzerine pişmeden milföy hamurundan şeritlerle süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN:)

18 Tem 2011

PATATES KROKET

Patetes köfteside denilebilen bu kroketler büyük küçük herkesin hoşuna gidecek benim kızlar bayılıyor bu krokete bende patates canavarı olarak seviyorum yemeğin yanında veya kahvaltıdada tüketilen patates kroketler bizim favorimiz...Bu arada benim küçük yaramazım artık yürüyor arasıra düşsede kıvırdı fırlamam çokta sevdiriyo kendini ALLAH korusun meleğimi :) Büyük prenseste okula yazıldı artık okullu oluyoruz bakalım hayırlısı ;)
Mutlu bir hafta geçirmenizi dilerim...
Şehriyeli Patates Kroket Malzemeler;

1 kg patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yumurta 
1 su bardağı tel şehriye
Karabiber,Tuz

Kızartmak için; 
sıvıyağ


Kroket  Hazırlanışı ;

Patatesleri kabuğu ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre yapın. Yumurta, peynir, tuz ve karabiberi ilave edip iyice karıştırın. Püreden iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak uzun ve yassı köfteler hazırlayın.Yada benim gibi minik yuvarlak toplar yapın.
Hazırladığınız patates köftelerini  tel şehriyeye bulayın.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Patates köftelerini yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.Artık patetes kroketler hazır..


 
Afiyet Olsun ....!







15 Tem 2011

*v*BERAT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN*v*


Gün vardir, bin yildan uzun gelir bize, bir yil vardir bir günden kisa gelir bize. Bire bin yazilan bu gecede dua edelim Rabbimiz'e.

Varligi ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce ALLAHIM kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarinizin Rabbin yüce katina iletilmisine vesile olan Beraat kandiliniz mübarek olsun.

13 Tem 2011

GÜL TATLISI

Uzun zamandır yapmayı istediğim tatlılardan bitanesi gül tatlısı yapımı o kadarda oyalamadı bıdıkların sayesinde biraz zorlansamda onlarında elinin lezzeti girdi tatlı dahada lezzetli oldu sanki :)
Güzel günler herzaman sizlerle olması dileğiyle ve bir dilim mutluluğu izleyin yorum bırakmayıda unutmayın lütfennn

Malzemeler;
  • Alabildiği Kadar  Un
 İç Harcı İçin:
Şerbeti İçin:

  • 3,5 Su B. Su


Hazırlanışı;
Şerbet malzemelerini kaynatıp soğumaya bırakın. Karıştırma kabına sıvıyağı, yoğurdu alıp karıştırın. İrmiği, kabartma tozunu vanilyayı,   ve yeteri kadar unu ekleyin. İyice yoğurup yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. Hamuru merdaneyle açın ve bardak ya da yuvarlak kalıp yardımıyla kesin.
Artan parçaları yoğurup hamur bitene kadar yuvarlaklar çıkarın. Kestiğiniz yuvarlakları üstüste üç yuvarlağı koyun ortasına iki tane fındığı yerleştirin ve rulo yapın ortasından kesin gül şekli verin.
Fırın tepsisini yağlayın gülleri yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişen güllerin üzerine soğuyan şerbeti gezdirin. Şerbetini iyice çekip soğuyunca servis edin.

Afiyet Olsun..

İşte Bir Dilim Aşklarım