Reçeli bir an evvel görmek ve tatmak için ve iyice ezilmesini istemediğim için sabırsızlanıp zamanından önce alınca ocaktan kıvamı idare etsede bence ilk denememde başarılı nefis görünüyo ellerime sağlık;)
Malzemeler;
- 1 kg şeftali
- 1 kg şeker
- 1 limonun suyu
Hazırlanışı;
Öncelikle bir tencereye şekeri 1 su bardağı suyla koyup, ateşte 15 dakika kaynatalım.Şeftalileri soyup,dilimleyelim.Hazırladığımız şuruba şeftali dilimlerini ilave edip 20 dakika daha kaynatalım.Son olarak limon suyunu ekleyip,bir taşım daha kaynatalım ve tencereyi ocaktan indirelim.Hazırladığımız şeftali reçelini soğuduktan sonra kavanozlara dolduralım ve kahvaltılarda ikram edelim...
Afiyet Olsun:)
Denedinizmi Fikriniz...!
5 yorum:
ellerine saglık nefis görünüyor bende yaptım şeftali reçeli hayırlı ramazanlar
Canım ellerine sağlık...
Hayırlı ramazanlar..
bu gün ben de yaptım.hem de ilk kez.ama tadına bakamadım tabii.eline sağlık.senin reçel de enfes olmuş.ellerine sağlık canım..
merhabalar.ellerinize sağlık ..hayırlı ramazanlar..
KESİNLİKLE ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.
ELLERİNE SAĞLIK
SEVGİLER.
Yorum Gönder