Malzemeler ;
- 1 Su Bardağı Sarı Mercimek
- 1 Küçük Dana Kol Kemiği
- 5 Su Bardağı Su
- 2 Küçük Patates
- 1 Soğan
- 1 Havuç
- 1 Defne Yaprağı
Sosu için;
- 1 Soğan
- 1 Havuç
- 1 Çay Kaşığı Nane
- 1 Çorba Kaşığı Un
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Üzerine;
- 1/2 Limon Suyu
- Tuz,
- Karabiber,
- Kırmızıbiber,
2 patates, 1 Soğan, 1 Havuç, kemiği, defne yaprağı, mercimeği ve suyu düdüklü tencerede pişirelim. İnce bir süzgeçten geçirip başka bir tencereye alarak haşlamaya devam edelim.
Çorbanın sosuna geçelim 1 soğanı küçük küçük doğrayın. 1 havucu rendeleyin. Tavada sıvı yağı ısıtıp soğan ve havucu kavurun. Nane ve unu ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız sosu haşlanmakta olan çorbaya dökün. 10 dakika daha kaynatın. Tekrar süzgeçten geçirip bir taşım daha kaynatın. Karabiber, kırmızıbiberle limonu ekleyip servis yapalım.
Afiyet Olsun ;)
7 yorum:
sevgili Masal;
elvan kız çorbası gerçekten de kardeşi mercimek çorbasının nefis kokusu da hediyesi tadanlara.
ellerine sağlık..
bal şeker olsunnn..
Ellerine sağlık şu mercimek ne bakliyat ama girdiği herşey güzelleşiyor harika bir lezet oluyor
Teşekkür ederim denizcim kokusu ve aroması çok güzel gerçekten:)
Aylincim bende seviyorum mercimeği
Sevgilerimi gönderiyorum.
hımm gercekten nefis görünüyor arkadaşım ellerine sağlık
afiyet bal olsun
sevgiler
yengemin bahçesinde kocaman, harika bir defne ağacı vardır..
oda böyle defneli çorbalar yapar sonra evlendik bizlere öğretti.
artık bizlerde yapar olduk....
afiyetle sevgiler..
Defne yaprağı ile eminim çok hoş bir lezzet olmuştur elinize sağlık sevgiler İzmirden...
Teşekkür ederim sevilcim emin ol tadıda nefis canım:)
Nunucuğum ne mutlu canım bizlere=) balığa ve etede harika bir aroma bırakıyor defne değilmi canım ne mutlu bizlere herşey elimizin altında ve kimi zaman bunun kıymetini bilemiyoruz..
Teşekkürler canım bizdende izmire selamlar mineciğim %)
Yorum Gönder