16 Ağu 2010

ELVAN KIZ ÇORBASI

Mercimek çorbasının namı diğer kardeşi olur kendisi defne yaprağını kokusu ve lezzetini bırakınca şu mübarek ramaz aylarında uzun süre aç olan miydemizi çorbayla başlayıp yarım saat dinlendirip daha sonra diğer yemeklere geçilmesini söyleyen uzmanları dinlemek gerek.  sahurda ve iftarda içebileceğimiz vazgeçilmezimiz çorbamızın tarifine geçelim...
Malzemeler ;
  • 1 Su Bardağı Sarı Mercimek
  • 1 Küçük Dana Kol Kemiği 
  • 5 Su Bardağı Su
  • 2 Küçük Patates 
  • 1 Soğan
  • 1 Havuç 
  • 1 Defne Yaprağı
 Sosu için;
  • 1 Soğan
  • 1 Havuç
  • 1 Çay Kaşığı Nane
  • 1 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
 
Üzerine;
  • 1/2 Limon Suyu
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Kırmızıbiber,
Hazırlanışı;
2 patates, 1 Soğan, 1 Havuç, kemiği, defne yaprağı, mercimeği ve suyu düdüklü tencerede pişirelim. İnce bir süzgeçten geçirip başka bir tencereye alarak haşlamaya devam edelim.
Çorbanın sosuna geçelim 1 soğanı küçük küçük doğrayın. 1 havucu rendeleyin. Tavada sıvı yağı ısıtıp soğan ve havucu kavurun. Nane ve unu ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız sosu haşlanmakta olan çorbaya dökün. 10 dakika daha kaynatın. Tekrar süzgeçten geçirip bir taşım daha kaynatın. Karabiber, kırmızıbiberle limonu ekleyip servis yapalım.

Afiyet Olsun ;)

7 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

sevgili Masal;
elvan kız çorbası gerçekten de kardeşi mercimek çorbasının nefis kokusu da hediyesi tadanlara.
ellerine sağlık..
bal şeker olsunnn..

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ellerine sağlık şu mercimek ne bakliyat ama girdiği herşey güzelleşiyor harika bir lezet oluyor

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim denizcim kokusu ve aroması çok güzel gerçekten:)

Aylincim bende seviyorum mercimeği
Sevgilerimi gönderiyorum.

Sevil Şahin dedi ki...

hımm gercekten nefis görünüyor arkadaşım ellerine sağlık
afiyet bal olsun
sevgiler

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

yengemin bahçesinde kocaman, harika bir defne ağacı vardır..
oda böyle defneli çorbalar yapar sonra evlendik bizlere öğretti.
artık bizlerde yapar olduk....
afiyetle sevgiler..

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Defne yaprağı ile eminim çok hoş bir lezzet olmuştur elinize sağlık sevgiler İzmirden...

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim sevilcim emin ol tadıda nefis canım:)

Nunucuğum ne mutlu canım bizlere=) balığa ve etede harika bir aroma bırakıyor defne değilmi canım ne mutlu bizlere herşey elimizin altında ve kimi zaman bunun kıymetini bilemiyoruz..

Teşekkürler canım bizdende izmire selamlar mineciğim %)

İşte Bir Dilim Aşklarım