Yılbaşında yaptığım bu tatlıyı çam ağacı şeklinde süslemiştim bloglarda bitmeyen sorun ve internet olmadığı için ancak ekliyorum bol dopingli bu tatlıyı seveceğinize emin olabilirsiniz...
- 1 Su bardağı irmik,
- 125 Gr. margarin,
- 500 Gr. havuç,
- 4 Su bardağı süt,
- 1.5 Su bardağı şeker,
- 1 Su bardağı ceviz vy fındık,
- 1 Paket kremşanti ,
- 1 Su bardağı süt (kremşanti için)
- Taze mevsim meyveleri,Toz antep fıstığı,
Hazırlanışı;
Margarini kızdırıp irmiği üzerine ekleyin.Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.Üzerine 3 su bardağı süt ve 1 su bardağı şekeri koyup karıştırın.Boza kıvamına gelince ocaktan alın ve bir tepsiye veya porcama dökün.Ayrı bir tencerede rendelenmiş havuç ve kalan 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı şekeri havuçlar yumuşayane dek pişirin.Soğutup cevizleri ekleyin.Karışımı irmiğin üzerine dökün.Krem şantiyide 1 su bardağı sütle güzelce karıştırın ve en üste yayın bir gece buzdolapta bekletin.Minik doğradığımız mevsim meyveleri ve toz antep fıstığı ile süsleyip servis edelim...
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder