Malzemeler;
- 3 Adet patlıcan,
- 200 Gr. beyaz peynir,
- 1\4 Demet maydanoz,
- 1 Tatlı kaşığı pulbiber,
Kızartmak için;
- 6 Çorba kaşığı un,
- 2 Adet yumurta,
- 1 Bardak ayçiçek yağı,
Hazırlanışı;
3 adet patlıcanın kabuklarını soyun.Soyduğunuz patlıcanları (verevlemesine) birbirlerinden kopmayacak şekilde ikişer dililer halinde ve kalın olmayacak şekilde kesin.1\4 demet maydanozu ince ince doğrayın oval bir kaba aktarın.Üzerine 1 tatlı kaşığı pulbiberi koyun.200 gr beyaz peyniri rendenin iri tarafıyla kabın içine rendeleyin tüm malzemeyi karıştırın.Küçük pideler şeklinde düşünülebilecek patlıcanların aralarına hazırlanan peynirli harçtan küçük parçalar halinde koyun.Patlıcanları elimizle bastırıp içindeki harcı yayarak patlıcanları birleştirin.
Patlıcanların her iki yüzünü una bulayın.2 adet yumurtayı bir tabağın içine kırın iyice çırpın.Patlıcanları yumurtaya bulayarak kızmış yağda böreklerin her iki yanı kızarana dek pişirin.Kızaran patlıcanları domates sosu ile servise hazır hale getirin...
Afiyet Olsun ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder