9 Nis 2011

MANTARLI ÇORBA

MANTAR ÇORBASI



Mantar çorbasını sırf merakımdan yaptım çokta lezzetli oldu..
Bol miktarda demir minerali içeren mantar, kansızlığa iyi gelir.  Kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıları ile kalp krizine karşı koruyucu etki gösterir.İçerdiği  Protein değeri sayesinde etin yerini tutar. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci arttırır. Göze ve vücuda kuvvet verir. Bedensel ve zihinsel gelişimi destekler. Öğrenme yeteneğini arttırır. Yorgunluğu giderir.
Tüm dünyada onbinlerce çeşidi bulunan mantar protein ve demir açısından çok zengindir. Ayrıca mantarda A, B, D, P ve K vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor ve bakır mineralleri de bulunur.


Malzemeler;

•1 kase mantar
•1 çorba k.tereyağı
•3 çorba k.un
•1 soğan
•1 su b.süt
•1 tutam maydonoz
•su
•tuz


Hazırlanışı;

Tereyağı tavaya alınarak eritilr. Üzerine doğranmış soğan ve mantar eklenerek sotelenir. Daha sonra 3 çorba k. un eklenir.Kavrulduktan sonra üzerine soğuk süt, sonra soğuk su ve en son sıcak su eklenir.Tuzu ayarlanarak pişmeye bırakılır. Pişince üzerine ince doğranmış maydanoz serpilerek servis yapılır.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

İşte Bir Dilim Aşklarım