6 Eki 2010

BRİOCHE(FIRANSIZ EKMEĞİ)

Minik brioşları ekmekleri çok seveceksiniz özellikle çocukların seveceği brioşlar için çokta vaktinizi ayırmadan yapabilirsiniz..Dün gece canım sıkıldı ve bunları yaptım..

30  brioş için;

Malzemeler;
  • 125 gr tereyağı,
  • 2 su bardağı un,
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya,
  • yarım çay bardağı ılık süt,
  • 1 tane yumurta,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu,
Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı,
  • 1 çorba kaşığı çörek otu,
  • 1 çorba kaşığı susam,
Hazırlanışı;
Unu çukur bir kaba alın.Ortasını havuz gibi açıp mayayı ilave edin.Mayanın üzerine ılık sütü ekleyipparmak uçlarınızla hafifçe ezin.Mayanın üzerine çevresinden un alarak sıvı bir hamur yapın ve üzerini unla kapatın.
Unun üzerinde çatlaklar oluşuncaya kadar bekletin.Tekrar ortasını açıp yumurta,eritilmiş tereyağı,tuz ve limon kabuklarını ekleyip yoğurun.Hamuru top şeklinde kapatıp nemli bir bezle örtün.Hamur iki misli oluncaya kadar oda sıcaklığından daha ılık bir ortamda bekletin.Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.Fırın tepsisini yağlayın.Hamurdan mandalin büyüklüğünde parçalar koparıp unlanmış seminde yuvarlayarak 10 cm uzunluğunda galeta şekline getirin.Kendi etrafında sararak brioşları hazırlayın.Tepsiye aralıklı olarak dizip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.Susam ve çörek otu serpip sıcak fırına verin.Altı üstü pembeleşene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.Ilık olarak servis yapın.

Afiyet Olsun:))

2 yorum:

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

Nefis görünüyor ellerine sağlık pekte severim olsada yesem:)))

**Masal** dedi ki...

Teşekkür ederim canım benim senin elinden daha leziz olur aylincim :)

İşte Bir Dilim Aşklarım