14 Kas 2009

PEYNİRLİ MİLFÖY BÖREĞİ


 Çok çabuk yapılan bu börek acil kahvaltılarda yapabileceğimiz lezzetli ve görünüm olarakta hoş bir börek çörek otunu her böreğe çok yakıştırdığım için görünüm olarakda sevdiğim için butür börekler kurtarıcım sizlerinde çok sık yaptığınızdan eminim fikir açısından aklımızda olsun..


Malzemeler;

  • 10 yaprak hazır milföy hamuru
  • dilediğiniz kadar lor veya peynir
  • yarım demet maydanoz
  • tuz
  • dilerseniz karabiber veya pulbiber
üzerine;
  • 1 yumurta sarısı
  • çörek otu

Hazırlanışı;

Milföy hamurlarını buzluktan çıkarın ve yumuşamasını bekleyin ardından peynir ve kıymış olduğunuz maydanozları ilave edip dilerseniz tuz ve karabiber ekleyip.Üçgen şeklinde keselim peynirli karışımdan içine koyalım ve kapatalım muska şeklini alsın diğer milföyleride aynı şekilde yapalım.Üzerlerine yumurta sarısını sürüp çörek otu atalım.Fırın tepsisine yağlı kağıt koyalım ve börekleri yerleştirelim 175 derece önceden ısıttığımız fırına verelim...

Afiyet Olsun

2 yorum:

Sinem dedi ki...

milföyler süper görünüyor şimdi olsa nasıl yerdim eline sağlık :))

**Masal** dedi ki...

Afiyet olsun canım hem pratik hemde çok lezzetli tarif milföyün kendi başlı başına çok güzel bir tat yine beklerim sinemcim:)
Sevgiler canım

İşte Bir Dilim Aşklarım