2 Şub 2011

HAMSİ TAVA (KARADENİZ)




Karadeniz yöresine ait hamsi tavasıyla başbaşa bırakıyorum sizleri uzun ara verildi ve aksilikler yaşadığım bloğum sonunda düzeldi hurişiminde sayesinde :))
Malzemeler;


 
  • 1 kilogram hamsi
  • 1 kase mısır unu
  • Sıvı yağ 
  • Tuz
 
Hazırlanışı;

 
En zor kısmı burası hamsiler temizlenir ve  yıkanır. Mısır ununun içine tuz eklenir karıştırılır. Hamsiler mısır ununa bulanarak hamsi tavasına itina ile dizilir biraz sıvıyağ ilave edilip ocağa konur.Piştiğinde diğer tarafı çevirdiğimiz hamsileri kızardığında afiyetle yenir...

 

 

 
Afiyet olsun:)

 

Hiç yorum yok:

İşte Bir Dilim Aşklarım