31 May 2009

CEREZYE HAVUÇ TATLISI

Bu tatlı bol dopinkli ve besleyici özellikle çocukların çok tüketmesi gerekiyo görünüm açısından onlarında hoşuna giden bir tatlı ..Kızımın yaş gününde bundanda yapmıştım herkes bayıldı..
Yapıldığı gün biten tatlılardan bitanesi..
Benim favori tatlım :)

MALZEMELER;

  • 2 kilo havuç

  • 2 s.b. şeker

  • 1 s.b. ceviz

  • 1 pk petibör bisküvi (175 gr)

  • 3-4 adet kuru kayısı

  • 3-4 adet kuru incir

  • Hindistancevizi

  • draje çikolata

  • çubuk şeker



HAZIRLANIŞI;


Havuçları robotta çekeriz.Bir tencerede havuç ve şekeri ,havuç suyunu çekene kadar kavuruyoruz(bu işlem biraz uzun sürüyor )suyunu çeken havuçlar soğuduktan sonra un haline getirdiğimiz bisküvi ve cevizimizle yoğururuz .küçük küçük dilimlediğimiz kuru incir ve kuru kayısıyıda ilave edip.İri parçalar halinde yuvarlak yaptığımız malzememizi ,hindistancevizi,çikolata ve çubuk şeker yardımı ile süsleriz .





Afiyet olsun:)

BAL ARISI KEKİ


Ben ananas yerine elma kullandım..Harika oldu.Küçük kek kalıplarındakilerin ayrı bir lezzeti oldu..Küçük görümcem geldiğinde yapmıştık gelin görümce keki oldu..Çocuklar bayıldı muz veya elma yemeyen çocuklar için doğru seçim..Gerçekten bu kek durdukça güzelleşiyo..
Malzemeler;

  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 3 muz, iyice olgunlaşmış, kararmaya yüz tutmuş, çatalla veya püre aleti ile ezilmiş
  • 240 gr (2 dilim) ananas, küçük doğranmış
  • 1 su bardağı ceviz ve süt
  • Ceviz yerine 1 sb. incir + 1 sb. hindistan cevizi de kullanabilirsiniz.

Bu ölçü 2 kek kalıbı veya derin kek kalıpları için geçerlidir.

Hazırlanması;

Fırını 175C'ye getirin. Kalıbınızı yağlayın. Unu, karbonatı, tarçını ve tuzu karıştırın.Mikserle yağı, vanilyayı ve şekeri karıştırın. Yumurtaları teker teker -arada iyice karıştırarak- ekleyin.Bir kapta muz, ceviz ve ananası karıştırın. Bunu yumurtalı karışıma ekleyin. Unlu karışımı da ilave edip karıştırın ve kaba boşaltın. (eğer kıvamı çok katı gelirse azar azar süt ekleyin.)Isınmış fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Fırın telinde 15 dakika soğutun. Bunlarda benim yaptığım kekin fotoğrafı çocuklar ve biz yemek için sabırsızlandık ;))



Afiyet olsun:)

PRENSES TATLISI


Kızımın yaş gününde bunu denedim çok kolay ve harika bir tatlı..
İrmik sevenlerdenseniz birde tatlı kıriziniz varsa hemen deneyin..
Kızımın 2.yaş gününde yaptığım resimdeki prenses tatlısının tam tersi sade kısmı üstte çikolatalı kısımda altta yapmıştım..Resmini çekmeye fırsatım olmadı..iyi sonuç almak daha değişik tarifleri denememe sebep oluyo.. Bu resmide çok sonra ekledim...
Bu bloğuda çok büyük mutlulukla açtım.İsim sıkıntısı yaşasamda sonunda içime sinen bir isim buldum..denediğim ve beyendiğim tarifleri sizlerle paylaşıcağım kimi zaman acemice çektiğim resmi paylaşıcağım sizlerle ;))
Bu resmide internetten aldım.. Malzemeside her evde olan şeyler hadi ama ne duruyosunuz ;))


Malzemeler;

  • 1 kilo süt,
  • 12 yemek kaşığı şeker, 
  • 9 yemek kaşığı irmik, 
  • 1 PK. vanilya ,
  • 100 gr. margarin,
  • Beyazın içine isteğe göre limon kabuğu rendelenebilir,

Hazırlanışı ;
Tüm malzemeler pişirilir , muhallebi kıvamına gelince margarin ilave edilir. Arzu ettiğimz bir kalıba dökülür .Soğuyunca servis yapılır .Kakaolu da pişirmek istersek aynı malzemelere 2 -3 kaşık kakao koyarak ta hazırlayabiliriz .



Afiyet olsun:)

Denedinizmi Fikriniz...!

FRANKFURT ÇELENK PASTASI

Bu pastanın tarifini internetten almıştım çok beyendik çok lezzetli ve görütüde ye beni diyo..Acemice çektik fotoğrafı kusuruma bakmayın lütfen..Aslında çelenk kalıbında yapılan bu pastayı ben yuvarlak kalıpta yaptım.. Sizlere bir tavsiye, bu pastayı servisden bir gün önce yapıp doldurun. Ertesi gün tadı tam ''demlenmiş'' oluyor. Servisden iki-üç saat önce krokanı serpip süsleyin. Ve gelelim en önemli püf noktasına bütün margarinler oda ısısında ve yumuşak olmalı. Kremayı tutturmak için en önemlisi ise puding ve margarin aynı ısıda olmalı. Her ikisi de oda ısısında olması gerekiyor. İkisinden birisi daha soğuk yada sıcak olursa krema sulanıyor...!
Malzemeler;
  • 150 gr margarin yada tereyağ
  • 1,5 çay bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • yarım su bardağı nişasta
  • 2 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
Kreması için;
  • 1 paket vanilya pudingi
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • yarım litre süt
  • 250 gr margarin yada tereyağ
  • Krokan için:
  • 125 gr soyulmuş, kıyılmış badem
  • yarım çay bardağı tozşeker
  • 1 bıçak ucu tereyağ
  • çilek marmelatı
  • kiraz şekerlemesi
Hazırlanması;
  • Tencereye sütü ve puding tozunu alın, üzerine şekeri ilave edip pişirin. Ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğutun. Üzeri kaymak bağlamamalı. Puding tamamen oda ısısına gelmeli.
  • Pandispanya için 150 gr margarini yada tereyağı mikserle iyice krema kıvamına gelene kadar çırpın. Azar azar tozşekeri ilave edin. Vanilya ve 1 tutam tuzda ilave edip çırpmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ilave edin ve herbir yumurta için yarım dakika çırpın. Unu nişasta ve kabartma tozu ile karıştırıp yumurtalı karışıma eleyerek ilave edin ve karıştırın. Çelenk pasta kalıbını yağlayıp unlayın ve hamuru ilave edip önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında pişirin. Kalıpdan çıkarıp soğmaya bırakın.
  • 1 paket margarin yada tereyağı derin bir kabta mikserle yine krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kaşık kaşık oda ısısında olan pudingden ilave edip karışıtırp tekrar pudingden ilave edin. Bütün pudingi yavaş yavaş yedirin. Pudingli karışımı buzdolapta bekletin.
  • Pandispanyayı ortadan ikiye kesin. Alt tabanına ilk önce çilek marmelatından sürün, üzerine puding kremasından sürün, ikinci katı yerleştirin ve onun üzerine de kremadan sürün. Son katıda yerleştirip pastayı komple krema ile kaplayın. Kremadan biraz üzerini süslemek için ayırın. Pastayı ve süsleme için ayırdığınız kremayı yine buzdolaptan bekletin.
  • Krokan için tereyağı, toz şekeri ve bademleri bir küçük tencereye alın ve kahve rengi oluncaya kadar kavurun. Krokanı alofolyo üzerine alıp soğmaya bırakın. Topaklanmış ise soğunca ufalaya bilirsiniz.
  • Pastaya krokanı serpin ve üzerini kalan krema ile süsleyin. Kiraz şekerlemeleri ile süsleyin. Tekrar 1-2 saat dolapta bekletip servis edin.

Afiyet olsun:)
Denedinizmi Fikriniz....!

YENİ BİR BAŞLANGIÇ



Bir Dilim Mutluluk bloğumun ismini sonunda buldum ve bir blog açtım...
Bu güzel bloğa ilk olarak bu rengarenk resmi koymaya karar verdim ne hoş görüntü meyve ve sebzeler vitamin deposu bu yaz günlerde bol bol meyve tüketmemiz lazım özellikle karpuz ve kavun eh mevsim meyveleri yediğimiz zaman hem daha çok dinç ve formda kalırız..Karpuz ve kavun yaz aylarının en çok tüketilen bol su ve vitamin içeren meyvelerindendir. Karpuzun B ve C vitamini içerdiğini belirten Akdeniz, 'Karpuz az miktarda da olsa içinde barındırdığı 'likopen' maddesi sayesinde kalbi enfarktüs tehlikesine karşı koruyor.Karpuz özellikle temmuz ortasından ağustos sonuna kadar bol miktarda bulunur. Soğuk bir kavunun yanında beyaz peynir ve pide üçlüsü neredeyse yaz günlerinin en çok terih edilen yemeğidir.Benim ilkokulu bitirmemle seriğin çanakçı köyünde yetiştirdiğimiz karpuz ve kavunların tadı başka kendimiz yetiştirdiğimizdenmidir ne..?O zamanlarda karpuz yemekten bıkmışız gibi elinde olunca kıymeti anlaşılmıyo ama karpuzu kim sevmez işte güzel bir başlangıç resmi...

İşte Bir Dilim Aşklarım