16 Tem 2010

BABAGANNUÇ(ADANAYA ÖZGÜ)

Babagannuç adanaya özgü bir mezeymiş bende denedim ve sevdim eşimde o patlıcanlı şeyden bidaha yap dedi..Bu tür mezeleri ve epeydir yap dediği ve benim bir türlü yapamadığım ben haydariyi eşimde hibeşi seviyor ..
Tam tarifi alıyorum tarif kayıp yada malzemeden biri eksik.. Kısmetse birgün en kısa zamanda yapacağım :)

Malzemeler:
  • 4 adet iri patlıcan
  • 2 tane soğan
  • l kaşık salça
  • l çorba kaşığı zeytinyağı
  • l adet domates
  • l adet limonun suyu
  • yeterince tuz ve kırmızı toz biber
Hazırlanışı:
  1. Patlıcanlar fırında ya da ocakta közleyip ılınmaya bırakın.Kabuklarını soyup çatalla iyice ezerek püre haline getirin.Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın.
  2. Sıvıyağı tavada ısıtıp soğanı kavurun.Salçayı ekleyip karıştırın.Patlıcanı ilave edip kavurmaya devam edin. Tavayı ocaktan alın.
  3. Domatesi soyup zar halinde (minik) doğrayın.Domates,tuz,limon suyu ve toz biberi patlıcanlı karışıma ekleyip karıştırın.Servis yapın...

Afiyet Olsun...





3 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Bizim evdede çok sevilir canım ellerine sağlık...
Mutlu hafta sonları:)

sedir dedi ki...

merhaba sanırım doğrusu babagannuş.tahin sarımsak ve yoğurt da ilave edilir adanada.emeğinize sağlık.(soğan yok)sevgiyle kalın.

**Masal** dedi ki...

Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için aslişkom ve sedir hanım bende ümit ustadan almıştım sanırım canım tarifi kitaptan bir tarifin binbir türlü yapımı ve değiştirilmiş malzemesi oluyor hakverirseniz teşekkür ederim yinede birdilim mutluluk paylaşmak dileğiyle:))

İşte Bir Dilim Aşklarım