4 Tem 2010

SAÇ KAVURMA MAKARNA EŞLİĞİNDE

Etin azizliğine uğramama rağmen bu görüntünün yabana gitmesine kıyamadım.Makarna eşliğinde şahane oldu görüntü etin azizliğine uğramasaydım doyumsuz bir tat olurdu..Doğrucu davutum ne yaparsın..
Malzemeler :
  • 1 oğlak budu 
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 2 biber
  • tuz,karabiber
  •  kekik
Hazırlanışı :
Et kemiklerinden ayrıldııktan sonra küçük küçük doğranır.
Daha sonra hafif yağlanmış saca alınarak kavrulmaya
başlanır. Bir süre kavrulduktan sonra içerisine yemeklik
doğranmış soğan ilave edilir. Bir süre daha kavrulduktan
sonra içine biber eklenir. Yarı kıvamda pişdikten sonra
içine doğranmış domatesler de eklenir.
Pişmesine yakın tuzu ve baharatı ayarlanır. Lokum gibi
olana kadar pişirlir.


 Afiyet Olsun ;)

2 yorum:

mutfaktakizaman dedi ki...

gayet nefis duruyor tatlim istahim kabardii:))
ellerine saglikk!!

Cafe Pepela dedi ki...

Çok yakışmışlar : )
Ellerinize sağlık..
Sevgi ve muhabbet ile

İşte Bir Dilim Aşklarım