13 Tem 2011

GÜL TATLISI

Uzun zamandır yapmayı istediğim tatlılardan bitanesi gül tatlısı yapımı o kadarda oyalamadı bıdıkların sayesinde biraz zorlansamda onlarında elinin lezzeti girdi tatlı dahada lezzetli oldu sanki :)
Güzel günler herzaman sizlerle olması dileğiyle ve bir dilim mutluluğu izleyin yorum bırakmayıda unutmayın lütfennn

Malzemeler;
  • Alabildiği Kadar  Un
 İç Harcı İçin:
Şerbeti İçin:

  • 3,5 Su B. Su


Hazırlanışı;
Şerbet malzemelerini kaynatıp soğumaya bırakın. Karıştırma kabına sıvıyağı, yoğurdu alıp karıştırın. İrmiği, kabartma tozunu vanilyayı,   ve yeteri kadar unu ekleyin. İyice yoğurup yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. Hamuru merdaneyle açın ve bardak ya da yuvarlak kalıp yardımıyla kesin.
Artan parçaları yoğurup hamur bitene kadar yuvarlaklar çıkarın. Kestiğiniz yuvarlakları üstüste üç yuvarlağı koyun ortasına iki tane fındığı yerleştirin ve rulo yapın ortasından kesin gül şekli verin.
Fırın tepsisini yağlayın gülleri yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişen güllerin üzerine soğuyan şerbeti gezdirin. Şerbetini iyice çekip soğuyunca servis edin.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

İşte Bir Dilim Aşklarım