18 Haz 2009

ANTALYA USULÜ PİYAZ

Epeydir yapmak istediğim piyazın tarifine bakınca çok değişik tariflerle karşılaştım kimisi piyaz denildiğinde sadece fasulye,domates,soğan ve yumurta ile yapılan bi tür fasulye salatası çıktı karşıma benim istediğim tarif tahinli olanıydı asıl piyaz böyle olur.
Benim damak zevkime göre diğerine piyaz değil bana göre..Antalyanın meşhur piyazcılarında ekmek arası köfe ve yanında piyaz ardındanda cevizli kabak tatlısı hariika bir menü korkutelide bu işin ustası var..Her gidişimizde bizde oranın meşhur piyazını yemeden mahrum kalmayız..
Ustası kadar olmasada ev usulü piyaz umarım beyenirsiniz..


Malzemeler;
  • Yarım kg Kuru Fasulye
  • 1 fincan tahin
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2-3 adet haşlanmış yumurta
  • 2 adet limon suyu
  • 1 fincan üzüm sirkesi
  • 2 çay kaşığı kadar tuz
  • 2 fincan zeytin yağ
  • pulbiber
HAZIRLANIŞI;

Akşamdan ıslattığımız kuru fasülye haşlanır.
Piyazda isin sırrı sosundadır.Ezilmiş sarımsak,haşlanmış fasulye ile iyice karıştırılır bulamaç gibi olur diğer yandan ayrı bir kapta tahin,sirke,limon suyu ve haşlanan fasulyenin suyuda katılarak ince sıvımsı bi sos hazırlanır.hazırlanan bu sos haslanmış fasulyenin üzerine dökülür.
En üste ise soğan,domates,yumurta,maydonoz,,pul biber ve yağ dökülür.
Deneyin süper bi tat.



Afiyet olsun:)




Denedinizmi Fikriniz...!

Hiç yorum yok:

İşte Bir Dilim Aşklarım