4 Haz 2009

ETLİ GÜVEÇ


Çok leziz ve pratik güveç genelde fırında pişirilir ama ocaktada güzel oluyo..
Güveçte pişen etin lezzeti daha bir güzel oluyor ...Güveçin mutlaka verniksiz ve doğal içinin siyah olması gerekiyomuş benim ilk denemem bidahakine verniksiz güveçte denemeyi düşünüyorum..
Umarım etli güveci beyenirsiniz...

Malzemeler;

  • 1 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım kg taze fasulye
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 patates
  • 3 kabak
  • 2 yeşil dolmalık biber
  • 2 kırmızı salçalık biber
  • 2 domates
  • 10 arpacık soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • karabiber,pulbiber,Tuz


Hazırlanışı;

Fasulyeyi temizleyip doğrayın. Patates, kabak, dolmalık ve salçalık biberleri temizleyip doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Arpacık soğanları ve sarımsağı soyun.
Güveci yağlayın. Eti, fasulye, soğan, kabak, biberler, patatesi, domatesi ,pulbiber,karabiberi, tuzu ve yağı harmanlıyoruz.Salçayı suyla karıştırıp malzemelerin üzerine gezdiriyoruz.Yağlanmış güvece yerleştiriyoruz.Üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatıp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında etler ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 55-60 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. isteğe göre ocaktada pişirilebilir..



afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

İşte Bir Dilim Aşklarım