21 Eyl 2010

KURUN İNCİR TATLISI

 
Lif açısından zengin olan bir meyvemiz incir kimimizde yemiş olarak söyleriz..
Bugün başıma gelen birşeyle devam etmek istiyorum izninizle kafanızı biraz ağrıtacacağım :))
Biri geldi cafeye ve fax çekilmesi gerekiyormuş asata ama bitürlü gitmeyen faxsın beni delirten müşterinin bugünki bütün enerjimi alıp gideceğini nerden bilebilirdimki 5 kez denememe rağmen gitmedi fax halbuki bir önceki müşteriminkini 2.kez gitti fax..
Bu tabikide benim veya fax cihazının hatası değildi karşıdakilerin hatası idi...Benimmi hatam diyor Fax cihazı koyduysak illaki fax gidecek diye birşey yok yani herkesle bukadar ilgilensek uğraşsak başka müşteriler beklesinmi yani bune artık dedim sabrettim ama sonunda patladım...
Kızım bir yandan durmaz ağlıyor diğer yandan müşteri fax çek tekrar diye ısrarı ve dayanamadım artık başka müşterimde dayanamayıp niye kadını üzüyorsun yapamadı işte dedi gitsin diye..
Ama bu benim hatam değildi ama adam ısrarı ve bugün bu fax gidecek demesi ve yapamadığımı söyleyip bitürlü gitmemesi benim sinirlerimi altüst etti bebeğim acıktı durmaz benimde çocuğum var diyor bide borcu varmış asata ben neyapayım gitmedi yani bunu paylaşmak yazmak istedim nekadar doğru bilemedim ama bu sıkıcı bir olaydı biraz olsun sinirlerim geçsin diye yazmak istedim...

 
Şimdide bu güzel enerji deposu incir tatlımızın tarifine geçelimmm :)

 

 

 
Malzemeler;
  • 400 Gr. Kuru İncir,
  • 1 Su Bardağı (iri çekilmiş) Ceviz,
  • 1 Çay kaşığı susam (bu benim tercihim)
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın,
  • 4 Yemek Kaşığı Şeker,
  • 1 Su Bardağı Su,
  • 1 Su Bardağı Süt,

 
Hazırlanışı;

 
İncirleri güzelce yıkayın ve saplarını kesmeden yarım saat kadar, ılık suda bekletin.

 
İncirler yumuşayınca, alt tarafından içli köfte oyar gibi delik açın.

 
Ceviz ve tarçını karıştırın. İncirlerin içine bir tatlı kaşığı kadar koyun ve elinizde yuvarlayarak alttaki deliğin kapanmasını sağlayın.

 
Yayvan bir tencereye, sapları üste gelecek şekilde dizin.

 
Ayrı bir kapta süt ve suyu ısıtın (kaynatmanıza gerek yok) şekeri ekleyerek eritin.

 
Sütlü karışımı incirlerin üzerine gezdirin ve orta ateşte 15-20 dk. pişirin.

 
İncirler sıcakken bir servis tabağına alın ve tencerede kalan sosu üzerlerine gezdirin.

 
İyice soğuyunca, üzerine bir parça kaymak ekleyerek veya damak tadınıza en uygun şekilde servis yapın.

 

 
Afiyet Olsun ;)

6 yorum:

CAFE PEPELA dedi ki...

Çok hoş görünüyor,şifa olsun inşallah:)
Bazen insanın canı sıkılır,yüreği daralır,iyi etmişsiniz anlatmakla.
Rabbim büyük dertler vermesin,insanlık hali,böyle böyle yaşıyoruz dünyayı..
Muhabbet ve selametle

**Masal** dedi ki...

Teşekkür ederim doğru dedin insanlık hali banada böylesi çıktı işte:)
sevgilerimi gönderiyorum

yemekbiraşk dedi ki...

siz yaşadınız ben sinirlendim 3. denemede eline verip haydi kardeşim üle güle diyecektiniz siz iyi niyet gösterdikce adam sizi psikolojik sıkıştırmış...

incir tatlısı benimde yaptığım tatlılardan hem sunumu hem tadı her azamn bir numaradır
ellerinize sağlık
sevgiler..

**Masal** dedi ki...

Hoşgeldin yemek bir aşk
Evet ya ben yine iyi sabrettim bazende kendi kendime kızıyorum böyle anlarda güçlü olup kendimi tutamadığım için..
İncir tatlısının lezzeti tartışılmaz gerçekten tesekkür ederim..
İyi ve güzel dileklerimle...

Sıcak Paylaşımlar Aysel dedi ki...

Bazen böyle kendini bilmez insanlar bütün enerjimizi götürür, o zaman sevdiklerimize bakalım ki yeniden enerhi yüklenelim... İncir tatlısını ben de çok severim, pratik ve lezzetlidir... Ellerine sağlık, sıcacık sevgiler...

**Masal** dedi ki...

Kızlarımı sevdiğimde içimde sevgi taşıyor zaten teşekkür ederim ayselcim kolay ve lezzetli bir meyve tatlısı canım bendende sonsuz sevgiler...

İşte Bir Dilim Aşklarım