30 Tem 2009

İÇ BAKLA YOĞURTLAMASI


En sevdiğim meze türlerinden bitaneside iç bakla yoğutlaması yemeğinide sevdiğim baklaya dereotu çok yakışıyo ancak benim yaptığım anda dere otumuz yoktu olsun yinede güzel oldu..Meze türünü çok seviyoruz biz ailecek görümcemde bizdeydi iç baklayı yaptığımda Allah ne muradın varsa versin dedi çok mutlu oldum..


Malzemeler;



  • 1/2 kilo bakla (isteğe göre miktarını çoğaltabilirsiniz)

  • Süzme Yoğurt arzu ettiğiniz miktarda

  • 3-4 Diş sarımsak

  • Dilerseniz birazda mayonez ekleyebilirsinir

  • Dereotu

  • Tuz

  • Üzerinin sosu için;

  • 2 Yemek kaşığı zeytinyağı

  • pul biber veya kırmızı toz biber

Hazırlanışı;

İç baklaları yeteri kadar su ile tencereye koyarız bir miktarda tuz ekeleyip pişmesini beklerken bu esnada yoğurtada biraz su ekleyip kıvamını alıncaya kadar tel çırpıcı veya çatalla çırpıyoruz içerisine tuz ve rendelenmiş sarımsağımızı ekliyoruz son kez karıştırıp.İç baklaların pişmişmi diye kontrol edelim yumuşamışsa pişmiş demektir altını kapatıyoruz.İç baklaları suyundan arındırıp servis tabağına alıyoruz.Üzerine yoğurt karışımını ekliyoruz.Tavaya zeytinyağını alıyoruz biraz kızdırıp altını kapatınca pul biberimizi veya kırmızı toz biberimizi ekleyip iç bakla yoğutlamamızın üzerine ilave ediyoruz.


Afiyet olsun:)



Denedinizmi fikriniz...!

Hiç yorum yok:

İşte Bir Dilim Aşklarım