28 Tem 2009

SEMİZOTU YOĞURTLAMASI

 Çok severek yediğim semizotu yoğurtlaması çok yararlı yüksek oranda lifi olduğu için kabızlığa iyi geliyomuş.Diyet yapanlar için yaşlı ve hastalar için çok uygun bir sebze türü..
* Semizotunun içerdiği omega 3 doymamış yağlar, balıklarınkiyle kıyaslanabilecek düzeydedir: Geleneksel olarak gut hastalığına, baş ağrısı ve bedendeki diğer ağrılara iyi geldiğine inanılmaktadır. Günümüzde yapılan bilimsel araştırmalar, semizotunun sağlığa yararlı bu etkisinin varlığını doğrulamaktadır. * Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte çok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar söktürdüğünü, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirdiğini, böbrekteki kum ve taşı döktüğünü bildiriyor. * Semizotunun, şeker hastalarının susuzluğunu azalttığını, şişmanlara kilo verdirdiğini belirten uzmanlar, semizotu, yeşil salata olarak yenirse faydasının fazla olduğunu ifade ediyor.Sayılan bütün bu etkileri için semizotu, diyete katılıp bolca yenilmelidir. Balığı pek tüketmeyen benim için iyi bir seçim bu yoğurlu semizotunu yediğim zaman kendimi iyi hissetmemden anlaşıldığı üzere çok faydalı semizotunu haftada iki gün yemek lazım herkese Afiyet olsun..




Malzemeler;
  • 1 Demet Semizotu
  • 1 Kase süzme Yoğurt
  • Tuz
  • 1-2 Diş Sarımsak
  • Zeytin yağı
  • Toz kırmızı biber
  • Nane
Hazırlanışı;
Yıkanmış semizotunun yaprakları elimizle ayıralım. Semizotunu yıkayıp suyunun süzülmesini sağlayalım.Ayrı bir kapta yoğurt bir miktar suyla boza kıvamına getirilir rendelenmiş sarımsağımızı ve tuz eklenir. Hazırlanan yoğurt karışımı semiz otunun üzerine ilave edilir.Tavaya bir miktar zeytinyağı koyalım ve kızmış olan zeytin yağının altını kapatalım ve kırmızı tozbiber ilave edelim. Servis tabağına konduktan sonra üzerini hazırladığımız yağı veya kuru ve taze nane ile süsleyebilirsiniz. Çok hafif ve güzel bir yiyecek olacaktır.





Afiyet olsun:)





Denedinizmi Fikriniz...!

1 yorum:

zehra dedi ki...

ellerine sağlık gerçekten vitamin deposu.sevgiler

İşte Bir Dilim Aşklarım