8 Tem 2009

YAYLA ÇORBASI


Yaz aylarında sıcak çorba gitmesede arada bir yapıyoruz.Bu çorbaya bazen yoğurt çorbası bazende yayla çorbası diyorum.Arada bir fark yok sanırım bu çorbayı terbiyelerken kesmeden yapılırsa daha güzel oluyo ben bu sefer başardım galiba :)



Malzemeler;

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığıkuru nane
  • kırmızı biber
  • tuz
  • bir tablet et bulyon vy et suyu

Yapılışı;

10 su bardağı kadar kaynamış olan suya yıkanmış, ayıklanmış pirinçler atılır ve pişinceye kadar kaynatılır.
Diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
Çorbanın suyundan yavaş yavaş alınıp çorbayı kesmeden bu karışıma ilave edilir.
Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.
Ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir. Eğer öncesinde ilave edilirse çorba kesilir.
Üzerine kuru nane veya hafif kırmızı biberli yağ kızdırılarak gezdirilir.





Afiyet Olsun:)

2 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ben yaz kış mutlaka çorba yaparım ve çok severim ama yayla çorbası tabikide olmazsa olmaz:))
Ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Evet haklısın canım bayram sabahları ve kahvaltılarda vazgeçilmiyo çorbadan

Sevgiler

İşte Bir Dilim Aşklarım