28 Tem 2009

İMAM BAYILDI


İmamı bilmem ama bu yemeğe herkes bayıldı ben yağlı olduğu için sıcakta pek yemesemde bu imam bayıldı bizim damak tadımıza uygun bir yemek yanında cacıkla yağlıda olsa gidiyo...

Malzemeler;
  • 13 adet ortaboy patlıcan
  • 250 gr kuzu kıyma
  • 3 adet orta boy domates
  • 4 adet sivri biber
  • 1 adet büyük boy soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 5 diş sarımsak
  • 1 silme çorba kaşığı salça
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • toz kırmızı biber,tuz
  • kuru veya yaş nane ve fesleğen
  • kızarmak için 2 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı;
Patlıcanları yıkayıp kurulayınız. Patlıcanları alacalı soyunuz .Kızgın yağda patlıcanları kızartalım.Diğer yandan bu bekleme sırasında siz kıymalı içi hazırlayalım.
Bir tavaya kıymayı alınız. Kısık ateşte bir süre tuz ve su eklemeden kendi suyu ile pişiriniz. 2 çorba kaşığı kadar sıvı yağı kıymaya ekleyin. Soğanı yemeklik doğrayıp bir iki diş sarımsağıda minik doğrayıp kıymayla kavurun. Salçayı da ekleyip kavurun.Biberleri ve domatesi de kıymalı harca ekleyip tümünü pişirin. 10 dk kadar kıyma piştiğinde nanemizi ve fesleğeni ilave edelim.Kırmızı tozbiberi,karabiber ve tuzunu bir süre sonrada kıyılmış maydanozumuzu ekleyip ocağı kapatın.
Kızarttığımız patlıcanları havlu peçete yardımı ile yağının çekmesini sağlayalım:)
Kızaran patlıcanları fırın kabına yerleştirin. Patlıcanların alacalı kısmını çatal yardımı ile açıp kıymalı karışımı ilave edelim. Sarımsakları iri doğrayıp patlıcanların üzerine koyun.Üzerine bütün yeşil biber ve domatesle süsleyebilirsiniz.patlıcanları köşesinden sıcak suyuda ilave edelim.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp 20-25 dk pişirin.


Afiyet olsun:)


Denedinizmi Fikriniz...!

1 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Çok severim ben bu lezzeti canım ellerine sağlık sevgiler

İşte Bir Dilim Aşklarım