21 Ağu 2009

ŞEFTALİ REÇELİ


Reçeli bir an evvel görmek ve tatmak için ve iyice ezilmesini istemediğim için sabırsızlanıp zamanından önce alınca ocaktan kıvamı idare etsede bence ilk denememde başarılı nefis görünüyo ellerime sağlık;)

Malzemeler;



  • 1 kg şeftali


  • 1 kg şeker


  • 1 limonun suyu


Hazırlanışı;



Öncelikle bir tencereye şekeri 1 su bardağı suyla koyup, ateşte 15 dakika kaynatalım.Şeftalileri soyup,dilimleyelim.Hazırladığımız şuruba şeftali dilimlerini ilave edip 20 dakika daha kaynatalım.Son olarak limon suyunu ekleyip,bir taşım daha kaynatalım ve tencereyi ocaktan indirelim.Hazırladığımız şeftali reçelini soğuduktan sonra kavanozlara dolduralım ve kahvaltılarda ikram edelim...



Afiyet Olsun:)



Denedinizmi Fikriniz...!

5 yorum:

fatma dedi ki...

ellerine saglık nefis görünüyor bende yaptım şeftali reçeli hayırlı ramazanlar

pembe tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık...
Hayırlı ramazanlar..

defneylebirlikte dedi ki...

bu gün ben de yaptım.hem de ilk kez.ama tadına bakamadım tabii.eline sağlık.senin reçel de enfes olmuş.ellerine sağlık canım..

SELİ (SELDA) dedi ki...

merhabalar.ellerinize sağlık ..hayırlı ramazanlar..

meliha dedi ki...

KESİNLİKLE ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.
ELLERİNE SAĞLIK
SEVGİLER.

İşte Bir Dilim Aşklarım