28 Ağu 2010

TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI


Lezzetiyle soframızınbaş köşesinde yer alan şehriyeli tavuk çorbamız iftarda yapabileceğimiz nefis bir çorba daha afiyetle içelim garii;)


Malzemeler;
  • 1/4 Tavuk göğsü (haşlanmış)
  • 1 Su bardağı nohut (haşlanmış)
  • 1/2 Su bardağı şehriye
  • 5-6 Su bardağı tavuk suyu veya su
  • 1 Yumurta sarısı
  • 1/4 Limon suyu
  • Tuz,kırmızı biber,kuru nane

Hazırlanışı;

Haşlanmış tavuk göğsünü  küçük küçük  doğrayalım. Tencereye tavuk suyunu alıp kaynatalım,içine şehriyeyi,tavuk etini,haşlanmış nohutu ve tuzunu ilave edip kaynatalım.Çorbamızı ateşten almadan 2-3 dakika evvel yumurta sarısını,limon suyu ile çırpalım çorbamıza azar azar ve sürekli karıştırarak terbiyeleyelim.Çorbayı bir taşım daha kaynatalım margarin ve sıvıyağı tavamızda kızdırıp çorbamızı yağlayalım.Üzerine kırmızı biber ve nane serperek servis yapalım.


Afiyet Olsun ;=)

Hiç yorum yok:

İşte Bir Dilim Aşklarım