8 Nis 2011

CEVİZLİ KAHVELİ KEK


Çok uzun zaman önce kek yapımında malzemeleri karıştırmıştımda çok üzülmüştüm kekim iyi olmayacak diye bu karışan malzemede kahveydi kakao yerine kahve koymuşum keke allahtan güzel olmuştu misafirimde vardı demekki bu karıştırmalardan böyle farklı lezzetler ortaya çıkıyormuş :)
Henüz dört yaşına girecek olan büyük kızımda yemekteyiz izleyince yemek yapmayı ve bana herşey yakışırı izleyincede kıyafet değişmeyi seviyor

 ve mutfakta akla gelmicek karışımlar yapıyor kim bilir ilerde tanınmış bir aşçı usta olur..Anne bana usta deme bana (Anne aşçı;)de
diyoR
farklı şeyler ve pastalar yapıncada yanımda bitiyo ANNE sen süper annesin dediğinde gelde sevme bu yaramazı :)

 Malzemeler ;


•3 yumurta
•1 su b. tozşeker
•1 su b. süt
•50 gr. margarin (eritilmiş)
•yarım paket kabartma tozu
•1 tatlı k. türk kahvesi
•1 tatlı k. kakao
•2 su bardağı un
Kreması için;
•4 çorba k. tozşeker
•1 çorba k. nişasta
•1 çorba k. pirinç unu
•1 paket vanilya
•2 su b. süt
•1 çorba k.un

Karameli için;
•1 çay b. tozşeker
•yarım çay b. su

Üzeri için;
•1 kase bütün ceviz
Hazırlanışı ;

Yumurta ve şekeri  çırpın.Daha sonra süt ve eritilmiş margarini ekleyip tekrar karıştırın.Kabartma tozu,türk kahvesi,kakao
ve unu ilave edin çırpmaya devam edin.22 cm'lik yağlanmış fırın kalınbına dökün.Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirin.30 dak. pişirip soğutun.
Kreması için ise tencereye 2 su bardağı sütü alın.Üzerine toz şeker,nişasta,pirinç unu,1 paket vanilya ve 1 çorba kaşığı un ilave edip sürekli karıştırarak kremayı pişirin.Karemeli için ise tavaya yarım çay bardağı su ve 1 çay bardağı toz şekeri ilave edip karamel sos elde edin.Keki porcamda pişirdiyseniz üzerine kremasını dökün veya Keki fırından çıkardıktan sonra servis tabağına ters çevirip keki alın.Üzerine kremadan dökün.Üzerine cevizleri dizin.Üzerine karamel sos dökerek servis edin.





Afiyet Olsun :-)

Hiç yorum yok:

İşte Bir Dilim Aşklarım