7 Nis 2011

DAVET KEBABI



Güzel bir davet yemeği yapmayı isterseniz tam size göre bu tarif adındanda anlaşıldığı üzere davetlerin vazgeçilmezi fırında kalma süresi uzun olsada beklemeye değiyor doğrusu :)

Malzemeler;
  • Yarım kg kuşbaşı kuzu eti,
  • 4 adet patlıcan,
  • 2 adet soğan,
  • 3 su bardağı sıcak et suyu veya su,
  • 2 su bardağı pirinç,
  • 3 adet domates,
  • 4 adet sivribiber,
  • 1 su bardağı ayçiçekyağı (kızartmak için)
  • 3-4 çorba kaşığı margarin,
  • tuz,karabiber,
Hazırlanışı;

  • Patlıcanları uzunlamasına kesip bol sıvıyağda kızartalım.Etin üzerini iki parmak geçecek şekilde su ilave edip haşlayalım.Pişmasine yakın tuzu ve karabiberi ekleyelim.Etleri tencereden alalım.Bir tencerede margarini eritip,küçük doğranmış soğanımızı pembeleşene kadar pişirelim.Kabuklarını soyup küp küp doğranmış domates ve sivribirimizi ekleyelim.
  • Tencereye etler ekleyip.Ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişirelim ve ocaktan alalım.Pirinçlerimizi sudan geçirelim.Patlıcan dilimlerini yuvarlak porcamın ortası boş kalacak şekilde bir ucunu dışarıya sarkıtalım dizelim.
  • Ortada kalan kısmada hazırlana etlerimizi ilave edelim.Etin üzerine pirinçleri dökelim.Patlıcanların dışa sarkan kısmınıpirinçlerin üzerini kapatalım.İçine tuz kattığımız 3 bardak sıcak suyu yemeğimizin  üzerine gezdirelim.Tepsini üzerini alüminyum folyo ile kapatıpfırına verelim.Yemeğimizi etler kızarıp,pirinç ymuşayana kadar pişirelim sıcak servis yapalım..

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

İşte Bir Dilim Aşklarım