8 Nis 2011

HAVUÇLU İRMİK TATLISI


Yılbaşında yaptığım bu tatlıyı çam ağacı şeklinde süslemiştim bloglarda bitmeyen sorun ve internet olmadığı için ancak ekliyorum bol dopingli bu tatlıyı seveceğinize emin olabilirsiniz...


  

 
Malzemeler;

  
  • 1 Su bardağı irmik,
  • 125 Gr. margarin,
  • 500 Gr. havuç,
  • 4 Su bardağı süt,
  • 1.5 Su bardağı şeker,
  • 1 Su bardağı ceviz vy fındık,
  • 1 Paket kremşanti ,
  • 1 Su bardağı süt (kremşanti için)
  • Taze mevsim meyveleri,Toz antep fıstığı,
 

 

 

Hazırlanışı;

Margarini kızdırıp irmiği üzerine ekleyin.Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.Üzerine 3 su bardağı süt ve 1 su bardağı şekeri koyup karıştırın.Boza kıvamına gelince ocaktan alın ve bir tepsiye veya porcama dökün.Ayrı bir tencerede rendelenmiş havuç ve kalan 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı şekeri havuçlar yumuşayane dek pişirin.Soğutup cevizleri ekleyin.Karışımı irmiğin üzerine dökün.Krem şantiyide 1 su bardağı sütle güzelce karıştırın ve en üste yayın bir gece buzdolapta bekletin.Minik doğradığımız mevsim meyveleri ve toz antep fıstığı ile süsleyip servis edelim...


Afiyet Olsun :)


Hiç yorum yok:

İşte Bir Dilim Aşklarım