28 Ağu 2010

TÜRLÜ TAVA

İşte rengarenk bir öğün benim yansıtamadığım renkli kişiliğim gibi bu işte bir öğün daha kurtarıcım oldu iyiki varsın patates ben bir patates canavarıyım beni tanıyanlar bilirler..
Eşimde kabağı ve butür sebzeleri yemediğinden dolayı ben kabak kullanmadım..Bende hamileliğimdede belirli şeyler yerdim..Simit,Etli pide ve Mantıya takmıştım.Hamilelikte ne yersen onu severmiş çocuk ama inanmıyorum ben bu söze benim kızım Ecrin tam tersi bişey yemiyor.. Bütün çocuklarda böylemi bilmiyorum...

Malzemeler;
  • 2 Adet patlıcan,
  • 2 Adet patates,
  • 2 Adet havuç,
  • 2 Adet kabak,
  • 5 Adet sivribiber,
  • 6 Diş sarımsak,
  • 800 Gram yoğurt,
  • Yeterince tuz ve pul kırmızı biber,

Kızartmak için;
  • Sıvı yağ,

Hazırlanışı;
Patlıcanların kabuklarını tamamen soyduktan sonra,kuşbaşı kesip,tuzlu suda 15-20 dak. bekleterek acısının çıkmasını sağlayalım.
Patatesleri ve havuçları soyduktan sonra,kabaklarıda çizerek soyup,hepsini küp küp keselim.
Sivri biberleride uzunlamasına ikiye bölüp çekirdeklerini temizledikten sonra onlarıda küp küp keselim.
Bütün bu sebzeleri sıvıyağda ayrı ayrı tava yapalım.
Kızattığımız sebzeleri ,havlu peçeteyle fazla yağlarının gitmesini sağlayalım.
Sarımsakları bir tutam tuz ile dövüp yoğurda katalım.
Kızarttığımız sebzeler soğuyunca yoğurdu ilave edip,servis tabağına yayalım.
Üzerini pul kırmızıbiberle ile süsleyip,servism yapalım..

Afiyet Olsun ;=)

2 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım bende bayılırım harikasın...

Aşşağıdaki peynirli patlıcanları alıp gidiyorum:))

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim aslışkom canım al nedemek hayatım al afiyet olsun;=)

İşte Bir Dilim Aşklarım