27 Nis 2011

KAKAOLU VİŞNELİ MUFFİN

 Yemeyenin yiyesi gelicek bu muffinleri bunlar kermese gittiler anca post göndriyorum:))
Buzlukta bekleyen kirazların sonu mutlu bitti biz memnunuz sonuştan diyorlar sanki D:

Bu muffinler Bir dilim mutluluk paylaşmak için şahane fikir..


Malzemeler;
Süslemesi için;


Hazırlanışı;
  1. Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. Muffin kalıbımızın içine muffin kağıtlarını koyup hazırlayalım.
  2. Şeker ve yumurtaları şekerler eriyinceye kadar çırpalım. Daha sonra içine önce yoğurdu sonra sıvı yağı ekleyelim ve şöyle bir çırpalım.
  3. Ayrı bir kaba unu ve kabartma tozunu birlikte eleyelim ve yumurtalı karışımımıza ilave edelim. Hepsini birlikte çırptıktan sonra en son damla çikolatalarımızı ekleyip kaşıkla şöyle bir alt üst edelim.
  4. Muffin kalıplarımızın içerisine yarısı dolacak kadar karışımdan dökelim ve birer vişne tanesi yerleştirip üzerine tekrar karışımdan dökelim.
  5. Süslemek için karışımın üstüne damla çikolata koyalım. Üzerileri kızarana kadar önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 30 dakika pişirelim
Not: Bu ölçülerden yaklaşık 24 adet muffin çıkıyor. 12'li kalıbınız varsa tarifin yarısını kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun...!

24 Nis 2011

KAŞIK HELVASI

Gül tadında nefis kaşık helvamı çok ısrar ediyorum denemenizi ve tatmanızı değişik geldi gül suyu ama çok hoş bir aroma ve o güzel gül kokusunu içinize çekipte yediğinizde hiç vazgeçilmeyecek bir lezzet bırakıyor insanın damağında...
Güzel kızım ecrinimin kafasını görmedim ve dün dişçiden çıkışta arabanın kapısını hızlı şekilde kapatınca kafası sıkıştı çok kötü oldum kuzumun çok acıdı kafası içim sızladı çok büyük vicdan azabı suçluluk duygusuyla özür dilerim güzel kızım kaç kez söyledim inan hatırlamıyorum görmedim isteyerek yaparmıyım canım kızım ALLAH korudu seni canım kızım :( Seni çok seviyorum meleğim

 Malzemeler;
  • 2 Su bardağı irmik,
  • 1 Su bardağı su,
  • 1 Su bardağı süt,
  • 250 Gr. tereyağı,
  • 2 Su bardağı şeker,
  • 1 Kahve fincanı dolma fıstığı,
  • 1 Kahve fincanı gülsuyu,
  • 1 Çay kaşığı vanilya,
  • Tarçın,

Hazırlanışı;

Tereyağını tencerede eritin.İrmiği ilave edip kısık ateşte 40 dak. kadar kavurun.Ateşten alıp soğutun.Ayrı bir tencerede şeker,süt,su ve vanilya karışımını kaynatın.Gülsuyu ilave edip tekrar ateşe koyup karıştırılır.Kaynamaya başlayınca kısılır.20 dakika pişirilir.Ateşten alınır.1 Saat kadar dinlendirin 1 tatlı kaşığı kadar yağla fıstıklar ateşte pembeleştirip helvaya ilave edip karıştıralım.Bir çorba kaşığı ile helvalar alınıp büyükçe bir tabağa kaşığın içi kadar şekiller verilip yuvarlak kısmı yukarıya gelecek şekilde dizilir üzerine tarçın  serpilipte servis yapılır..

ENGİNAR DOLMASI

Enginara taktım bu aralar herşeyini deneyeyim diye bakıyorum tariflere cazip gelirse yapıyorum birde şu masterchef de enginar çıktı ve hiç karşılaşmadıkları bu sebzeyi yapayanlar ve çok az bilenler yapmaya gayret gösterip uğraşanlar emek verenler enginar dolmasını çok met ettiler ve  bende bu dolmayı yapayım dedim ve yaptım gayette güzel oldu.

Malzemeler;
  • 6 adet enginar,
  • 1 su bardağı pirinç,
  • 3 soğan,
  • 1 tatlı k.domates salçası,
  • 1 çorba k.toz şeker,
  • Nane,
  • Dereotu,
  • Maydanoz,
  • kuşüzümü,
  • dolmalık fıstık,
  • Zeytinyağı,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Limon,
  • Su,
Hazırlanışı;

Enginarların iç kısmını güzelce ayıklayın ve limonlu suyun içinde bekletin.Enginar dolmasının iç harcı için soğanı doğrayın sıvıyağı tavaya alın soğanlar pembeleşince dolmalık fıstığı ve salçayı kavurun. Daha sonra üzerine pirinç, doğranmış maydanozve naneyi,kuşüzümü, ve tuz, karabiber ekleyerek iyice karıştırın. İçi boşaltılmış enginarların içine doldurulur. Her birinin üzerine birer dilim limon konularak tencereye dizilir. Enginarların da içine girecek şekilde su verilerek kısık ateşte pişmeye bırakılır.Pirinçler yumuşayınca bisüre daha bekletin ve servis edin..


Afiyet Olsun :)


MİNİK KALPLER

Bu şirin pastalar çok uğraştırmadı beni severek yaptım ve sevgimi kattım bir kerede 4-5 tane yedim ve nefis oldular..Sevdiğinize özel günlerde yapabileceğiniz çok basit ve lezzetli kalbinizi sunun bu pastalar anne kalbi benden güzel kızlarım ve eşim için sevgimin simgesi olarak yapıldılar küçücük kalplerim :)

Malzemeler;
  • 5 Tane milföy hamuru,
  • 1 Yumurta,
  • 2 Su bardağı süt,
  • 2 Çorba kaşığı tepeleme un,
  • 1 Su bardağı şeker,
  • 1 Paket vanilya,
  • Üzerine;
  • Pudra şekeri,
  • Çilek,

Hazırlanışı;
Milföy hamurlarını merdane ile hafifce inceltelim ve kalp kalıpda  şekil verelim ve yağlanmış fırın tepsisine dizip 200 derece fırına milföylerin üzeri pembeleşene dek pişirelim.Tencereye çırpılmış yumurta,süt,şeker,un ve vanilyayı alıp karıştıralım.Orta ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz oluncaya kadar pişirelim.Kremayı ateşten alınca mikserden geçirelim.Milföylerin arasını açıp ara kısma kremadan sürelim pastaların üzerine pudra şekeri ve daha sonra kalan kremadan ve çilekle süsleyip 1-2 saat dolapta dinlendirip eğer bitmezlerse o saate kadar servise sunun..

Arzu ederseniz bardakla yuvarlak şekiller veripte milföylerin kabarmaması için 6-7 yerinden delelim ve pişen milföylerin arasına krema sürelim üstüste üç kat yaparak küçük pastacıklar yapabilirsiniz..


Afiyet Olsun :)

18 Nis 2011

SARAY ENGİNARI



Her hafta alıp minik tatlı biberime Elif Eceme yedirdiğim ve benimde damak tadıma uyan bir yemeği sizlerle paylaşmak istiyorum ve faydalarınıda sizlerle öğrenmek için paylaşıyorum...


Enginarın Faydaları

Ortalama büyüklükteki bir enginar 25 kalori ve 3 gramdır. C, B vitaminleri, folat ve magnezyum içerir. Ayrıca yapraklarında bulunan sinarin kolesterolü düşüren bir maddedir.
Enginarın bir diğer faydası iştah kaybını gidermesidir.
Organları temizleyen, zihinsel kapasiteyi arttıran enginar antioksidan özellikte olup, toksik maddelerin atılması ve yaşlanmanın geciktirilmesini de sağlamaktadır.Anemi, romatizma, gut hastalığı, hazımsızlık, cilt kaşıntıları ve hatta böcek / yılan ısırmalarında kullanılmıştır.


Enginar mor çiçekleri olan çok yıllık bir bitkidir. Bir sebze olarak kabul edilmesine karşın yenilen kısmı henüz açmamış çiçek tomurcuğu olduğundan aslında meyve sınıfına girebilir. Tüm sebze ve meyvelerde olduğu gibi enginarın düzenli olarak tüketilmesi sağlığa oldukça faydalıdır.
Enginarın botanikte kullanılan ismi Cynara’dır. Bilinen en eski yiyeceklerden biri olan enginarın tarihi ile ilgili bazı bilgiler verelim:
Mitolojik bir karakter olan Zeus Cynara adlı bir kadına aşık olmuş ve onu bir tanrıça olarak ilan ettikten sonra birlikte yaşamaları için evine götürmüştür. Güzel kadın Zeus’un evini beğenmemiş ve kendi dünyasına dönmek istemiştir. Buna öfkelenen Zeus kadını evine yollamış ancak bir enginara dönüştürmüş.
Enginar aslında papatyalarla aynı familyadan gelmektedir. Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Akdeniz ülkelerinde yetişir. Çok eski tıp kitaplarında enginarın sağlığa faydaları, özellikle sindirimi kolaylaştırma özelliğine sıkça değinilmiştir. Eski Yunanlılar enginarı bir afrodizyak olarak kabul etmekte, cinsel isteği arttırıp, ilişki süresini uzattığı bilinmektedir. Bazı inanışlar erkek çocuk doğurmak isteyen kadınların enginar yemesini öğütlemektedir.
Enginarın faydaları yazmakla bitmiyor  bunları  bilipte yememek olmaz demi arkadaşlar:)

Malzemeler;
  • 4 Adet taze enginar,
  • 1 Çay bardağı zeytinyağı,
  • 1 Tatlı kaşığı un,
  • 2 Adet limonun suyu,
  • 1 Adet havuç,
  • 2 Adet patates,
  • 8 Adet arpacık soğan,
  • 5 Bardak su,
  • Tuz,Şeker
  • 1 Tutam dereotu,
İsteğe bağlı olarak;
  • Bezelye ve iç bakla (haşlanmış)

Hazırlanışı;
Enginarı kesme tahtası üzerine alıp sapını 1-2 cm kalacak şekilde kesin.
Alt taraftan başlayarak kalın dış yapraklarını elinizle tek tek koparın.
Keskin bir bıçak yardımıyla sapının dış taraflarını bir kat halinde kesip alın.
Alt kısmından 1-2 parmak kalacak şekilde, enginarı döndürerek yapraklı bölümünü 1 cm derinlikte ve bıçakla düzgünce kesin.
Kalan dış yaprakları ve sert kısımlarını elinizle alın. Enginarın iç kısmında kalan yapraklı bölümünü göbekten ayırın.

Enginarın göbeğindeki uzun tüylü kısımlarını bıçakla temizleyin.

Kalan ince tüylerini de bıçakla kazıyarak temizleyin.

Temizlediğiniz enginar göbeğinin iç tarafını yarım limonla ovun.Hazırladığınız enginarları kararmaması için bir limon suyu ilave edilmiş suda bekletin.

Havuç ve patatesleri parizyen kaşığıyla yuvarlak olarak çıkartın veya dilediğiniz şekilde doğrayın.Enginarların üstüne yerleştirin.Arpacık soğanları da ayıklanıp,enginarların üstüne dizin.Ayrı bir tencerede un,tuz,şeker,yağ,limon suyu ve suyu karıştırıp,enginarların üzerine süzdürün.Üzerine yağlı kağıt ile kaplayıp,kapağını kapatın ve orta ateşte 1 saat kadar pişirin.Soğuduktan sonra üzerine haşlanmış bezelye,iç baklada ilave edebilirsiniz daha sonra dereotuyla süsleyin servis yapın.


Afiyet Olsun;)

17 Nis 2011

RULO PASTA

Rulo pastayı dilediğiniz meyve ve süslemelerle ve kakaolu kekiyle değişik malzemelerle farklı bir pasta yaparsanız hem lezzeti hemde görüntüsü cezbediyor ağır misafirler için hoş bir rulo pasta...


Malzemeler;
  • 3 Adet yumurta,
  • 1 Çay bardağı şeker,
  • 1 Su bardağı un,
  • 1\2 Çorba kaşığı margarin,
  • 1 Limon kabuğu rendesi,
  • 2 Adet muz,
  • 1 Adet yağlı kağıt,
  • Damla çikolata,
Üst kreması için;
  • 1\2 Krem şanti,
  • 1\2 Çay bardağı süt,
İç kreması için;
  • 2 Su bardağı süt,
  • 2 Çorba kaşığı un,
  • 1\2  Su bardağı toz şeker,
  • 1 Adet yumurta,

Hazırlanışı;
Yumurtaları ve şekeri köpürene dek mikserle çırpalım.Vanilyayı ,limon kabuğu rendesini,eritip soğutulmuş margarini ve unu ilave edip, mikserin en düşük ayarı ile veya tahta kaşıkla karıştıralım.Kenarlı bir tepsiye yağlı kağıdı serelim.Kağıdın üzerine fırça ile az yağ sürelim.Hamuru üzerine boşaltaltıp düzgün bir şekilde yayılmasını sağlayalım.Hamuru 200 dereceli fırında 12-20 dak. pişirelim (hamur piştiğinde yarım parmak kalınlığında olacağından tepsinin boyutlarını iyi seçmelisiniz).Tepsiyi fırından alıp,ılıtalım.Yağlı kağıt ile birlikte rulo yaparak bekletelim.İç kreması için şeker ve unu tencerede karıştıralım. İçine azar azar süt ve çırpılmış yumurtayı ekleyelim.Sürekli kaşırtıralım.Koyulaşınca ateşten alıp,soğutalım.Başka bir kapta üst kreması için süt ile krem şantiyi çırparak,koyulaştıralım.Krem şantiyi buzlukta birkaç dakika bekletelim.Ruloyu açalım.Dikkatlice kağıdını çıkaralım üzerine kremayı sürelim,kenarına muzları dizerek damla çikolata ilave edelim tekrar rulo yaparak saralım.Rulonun üzerine kremşantiyi sürelim,Buzdolabında birkaç saat bekletelim çikolata sosu ve meyvelerle süs yapabilirsiniz.Dilimleyerek servis yapalım

10 Nis 2011

BLOĞUMA DOKUNMA :-(


Pek fazla Radyo dinlemem ama radyoda bir dicey söylenip duruyordu ilgimi çekti ve duymuştum ilk bu blogların maç yüzünden kapandığını her fırsatta program boyunca tek zevkimizin yemek bloglarının kapatılmasına kızdı hepimiz mağduruz ve bunun en kısa zamanda sonuçlanmasını İstiyoruzz...
Hurişimin  sayfasında gördüğümü aynen aktarıyorum..
Gerçekten çok üzücü bir haber bunca emek bunca güzellik bir anda yıkılıp gitmesin LÜTFEN!!!

Blogspot.com uzantılı bloglara 2008'de olduğu gibi yine maç yayını bahanesiyle mahkeme kararı engeli konmuş...

Com donanımlı blogların bazılarında sorun yokmuş...

Bloguma dokunma facebokk grubuna katılmak ve desteklemek istiyorsanız lütfen burayı ziyaret edinn...

bunca emek ve tarifi mumkun olmayan karsiliksiz dostluklarri hic yokmus gibi davranmayalimm!!!!

9 Nis 2011

DAMAT PAÇASI BÖREĞİ


Böreğin adı çok ilgiç gelmişti ama tadı damakta kalacak bir börek sofralardan eksik edilmemesi gereken farklı bir şeyler yapmayı düşünenlerin pişmanlık duymadan yapacakları bir börek... 

Malzemeler;
  • 3 yufka,
  • 1 tavuk göğsü (haşlanmış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 2 su bardağı tavuk suyu,
  • tuz,


Sosu için;

  • 2 yumurta,
  • 2 çorba kaşığı un,
  • 3 çorba kaşığı yoğurt,
  • 2 çorba kaşığı sirke,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (30 gr.)
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • tuz,
  • kırmızıbiber,


Hazırlanışı;

Tavuk göğsünü 5,5 su bardağı sıcak su ilavesi ile haşlayalım. Haş-lanmış tavuk göğsünü kemiklerinden ayırıp küçük doğrayarak tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım. Tavuk suyunu tel süzgeçten geçirip bekletelim. Bir yufkayı serip üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürelim. Yufkayı artı (+) şeklinde keserek 4 eşit üçgen parça elde edelim. Yufkaların geniş kenarlarına tavuklu harcı koyup rulo yaparak saralım. Ruloların bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil verip margarinle yağlanmış tepsiye dizelim. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp önceden ısıtılmış 220° ısılı fırında, böreklerin altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Bu arada sosunu hazırlayalım. Tencereye unu, yoğurdu, dövülmüş sarımsakları ve tavuk suyunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak sos koyulaşana dek pişirelim. Tuzu ekleyip sosu ateşten alalım. Börekleri fırından aldıktan sonra 2 su bardağı soğuk tavuk suyunu üzerlerine gezdirelim. Börekleri 5 dk. daha pişirelim. Soğuyan sosa sirke ilave edip karıştıralım. Börekleri fırından alıp sosu üzerlerine dökelim. Tereyağını eritip kırmızıbiber ekleyerek böreklerin üzerine gezdirelim.
 
Afiyet Olsun ;)

PATLICAN BÖREĞİ


Patlıcan severler buyurun bu börektende bir tadın derim..Bizim evde çok fazla sebze yenmiyor bende seçmece tarifleri yapıyorum elden ne gelir...

Malzemeler;

  • 3 Adet patlıcan,
  • 200 Gr. beyaz peynir,
  • 1\4 Demet maydanoz,
  • 1 Tatlı kaşığı pulbiber,

Kızartmak için;

  • 6 Çorba kaşığı un,
  • 2 Adet yumurta,
  • 1 Bardak ayçiçek yağı,

Hazırlanışı;

3 adet patlıcanın kabuklarını soyun.Soyduğunuz patlıcanları (verevlemesine) birbirlerinden kopmayacak şekilde ikişer dililer halinde ve kalın olmayacak şekilde kesin.1\4 demet maydanozu ince ince doğrayın oval bir kaba aktarın.Üzerine 1 tatlı kaşığı pulbiberi koyun.200 gr beyaz peyniri rendenin iri tarafıyla kabın içine rendeleyin tüm malzemeyi karıştırın.Küçük pideler şeklinde düşünülebilecek patlıcanların aralarına hazırlanan peynirli harçtan küçük parçalar halinde koyun.Patlıcanları elimizle bastırıp içindeki harcı yayarak patlıcanları birleştirin.
Patlıcanların her iki yüzünü una bulayın.2 adet yumurtayı bir tabağın içine kırın iyice çırpın.Patlıcanları yumurtaya bulayarak kızmış yağda böreklerin her iki yanı kızarana dek pişirin.Kızaran patlıcanları domates sosu ile servise hazır hale getirin...

Afiyet Olsun ;)


MANTARLI ÇORBA

MANTAR ÇORBASI



Mantar çorbasını sırf merakımdan yaptım çokta lezzetli oldu..
Bol miktarda demir minerali içeren mantar, kansızlığa iyi gelir.  Kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıları ile kalp krizine karşı koruyucu etki gösterir.İçerdiği  Protein değeri sayesinde etin yerini tutar. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci arttırır. Göze ve vücuda kuvvet verir. Bedensel ve zihinsel gelişimi destekler. Öğrenme yeteneğini arttırır. Yorgunluğu giderir.
Tüm dünyada onbinlerce çeşidi bulunan mantar protein ve demir açısından çok zengindir. Ayrıca mantarda A, B, D, P ve K vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor ve bakır mineralleri de bulunur.


Malzemeler;

•1 kase mantar
•1 çorba k.tereyağı
•3 çorba k.un
•1 soğan
•1 su b.süt
•1 tutam maydonoz
•su
•tuz


Hazırlanışı;

Tereyağı tavaya alınarak eritilr. Üzerine doğranmış soğan ve mantar eklenerek sotelenir. Daha sonra 3 çorba k. un eklenir.Kavrulduktan sonra üzerine soğuk süt, sonra soğuk su ve en son sıcak su eklenir.Tuzu ayarlanarak pişmeye bırakılır. Pişince üzerine ince doğranmış maydanoz serpilerek servis yapılır.

Afiyet Olsun :)

8 Nis 2011

CEVİZLİ KAHVELİ KEK


Çok uzun zaman önce kek yapımında malzemeleri karıştırmıştımda çok üzülmüştüm kekim iyi olmayacak diye bu karışan malzemede kahveydi kakao yerine kahve koymuşum keke allahtan güzel olmuştu misafirimde vardı demekki bu karıştırmalardan böyle farklı lezzetler ortaya çıkıyormuş :)
Henüz dört yaşına girecek olan büyük kızımda yemekteyiz izleyince yemek yapmayı ve bana herşey yakışırı izleyincede kıyafet değişmeyi seviyor

 ve mutfakta akla gelmicek karışımlar yapıyor kim bilir ilerde tanınmış bir aşçı usta olur..Anne bana usta deme bana (Anne aşçı;)de
diyoR
farklı şeyler ve pastalar yapıncada yanımda bitiyo ANNE sen süper annesin dediğinde gelde sevme bu yaramazı :)

 Malzemeler ;


•3 yumurta
•1 su b. tozşeker
•1 su b. süt
•50 gr. margarin (eritilmiş)
•yarım paket kabartma tozu
•1 tatlı k. türk kahvesi
•1 tatlı k. kakao
•2 su bardağı un
Kreması için;
•4 çorba k. tozşeker
•1 çorba k. nişasta
•1 çorba k. pirinç unu
•1 paket vanilya
•2 su b. süt
•1 çorba k.un

Karameli için;
•1 çay b. tozşeker
•yarım çay b. su

Üzeri için;
•1 kase bütün ceviz
Hazırlanışı ;

Yumurta ve şekeri  çırpın.Daha sonra süt ve eritilmiş margarini ekleyip tekrar karıştırın.Kabartma tozu,türk kahvesi,kakao
ve unu ilave edin çırpmaya devam edin.22 cm'lik yağlanmış fırın kalınbına dökün.Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirin.30 dak. pişirip soğutun.
Kreması için ise tencereye 2 su bardağı sütü alın.Üzerine toz şeker,nişasta,pirinç unu,1 paket vanilya ve 1 çorba kaşığı un ilave edip sürekli karıştırarak kremayı pişirin.Karemeli için ise tavaya yarım çay bardağı su ve 1 çay bardağı toz şekeri ilave edip karamel sos elde edin.Keki porcamda pişirdiyseniz üzerine kremasını dökün veya Keki fırından çıkardıktan sonra servis tabağına ters çevirip keki alın.Üzerine kremadan dökün.Üzerine cevizleri dizin.Üzerine karamel sos dökerek servis edin.





Afiyet Olsun :-)

HAVUÇLU İRMİK TATLISI


Yılbaşında yaptığım bu tatlıyı çam ağacı şeklinde süslemiştim bloglarda bitmeyen sorun ve internet olmadığı için ancak ekliyorum bol dopingli bu tatlıyı seveceğinize emin olabilirsiniz...


  

 
Malzemeler;

  
  • 1 Su bardağı irmik,
  • 125 Gr. margarin,
  • 500 Gr. havuç,
  • 4 Su bardağı süt,
  • 1.5 Su bardağı şeker,
  • 1 Su bardağı ceviz vy fındık,
  • 1 Paket kremşanti ,
  • 1 Su bardağı süt (kremşanti için)
  • Taze mevsim meyveleri,Toz antep fıstığı,
 

 

 

Hazırlanışı;

Margarini kızdırıp irmiği üzerine ekleyin.Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.Üzerine 3 su bardağı süt ve 1 su bardağı şekeri koyup karıştırın.Boza kıvamına gelince ocaktan alın ve bir tepsiye veya porcama dökün.Ayrı bir tencerede rendelenmiş havuç ve kalan 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı şekeri havuçlar yumuşayane dek pişirin.Soğutup cevizleri ekleyin.Karışımı irmiğin üzerine dökün.Krem şantiyide 1 su bardağı sütle güzelce karıştırın ve en üste yayın bir gece buzdolapta bekletin.Minik doğradığımız mevsim meyveleri ve toz antep fıstığı ile süsleyip servis edelim...


Afiyet Olsun :)


7 Nis 2011

ALA NAZİK (GAZİANTEP)



Bugün ne yapsam diye herzamanki gibi yemek tariflerini araştırırken Emine Bederden bir Ala Nazik  yapayım dedim ama bu Ali Nazik değilmi bu yemeğin adı dedim internetten araştırdım ve arapça kökenli olan Ala Naziğin adı bozularak Ali Nazik koyulmuş.

Ecrinimde kıymasından yedi hiç bişey yemiyor ve çok zor bir çocuk ama çokta akıllı kardeşini sevince anne beni neden sevmiyorsun neden bana kızım demiyorsun diyor. Onu ikinci planda tutmasakta küçüğün daha çok   Anneye ihtiyacı oluyor. Kızlarımbenim nefesim gibi yaramazlıklarına bazen katlanamasamda onlar olmadığında ben neyle uğraşıyormuşum demekten kendimi alamıyorum..




Malzemeler;
  • 4 orta boy patlıcan (çekirdeksiz)
  • 200 gr. kıyma (yağsız)
  • 2 orta boy domates
  • 2-3 sivribiber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ (kıyma için)
  • 250 gr. süzme yoğurt
  • tuz,karabiber,kırmızıbiber,
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ (patlıcanlar için)

Hazırlanışı;
Patlıcanları çatalla 4-5 yerinden delerek ocak ateşinde arkalı önlü közleyelim.Kabuklarını soyarak 1\2 limon suyu ilave edilmiş suda 5 dk. bekletelim.Patlıcanları limonlu sudan çıkarıp yıkayalım.Suyunu süzerek çok ince bir şekilde doğrayalım.Tavaya sıvıyağı alıp kıyılmış patlıcanları ekleyelim.2-3 dak. patlıcanları karıştırarak kavuralım.Tavayı ateşten alıp patlıcanları soğutalım.Süzme yoğurda,dövülmüş sarımsakları ve patlıcanları ekleyip karıştırarak servis tabağına yayalım.Tavaya sıvıyağı alıp kıymayı ekleyelim.Kıymanın suyunu çekene dek karıştıralım daha sonra ince doğradığımız sivri biberi ve domatesi ilave edip karıştıralım ve ateşten alalım soğutmadan patlıcanların ortasına alalım ve cacıkla beraber servis yapalım..



Afiyet Olsun :)


DAVET KEBABI



Güzel bir davet yemeği yapmayı isterseniz tam size göre bu tarif adındanda anlaşıldığı üzere davetlerin vazgeçilmezi fırında kalma süresi uzun olsada beklemeye değiyor doğrusu :)

Malzemeler;
  • Yarım kg kuşbaşı kuzu eti,
  • 4 adet patlıcan,
  • 2 adet soğan,
  • 3 su bardağı sıcak et suyu veya su,
  • 2 su bardağı pirinç,
  • 3 adet domates,
  • 4 adet sivribiber,
  • 1 su bardağı ayçiçekyağı (kızartmak için)
  • 3-4 çorba kaşığı margarin,
  • tuz,karabiber,
Hazırlanışı;

  • Patlıcanları uzunlamasına kesip bol sıvıyağda kızartalım.Etin üzerini iki parmak geçecek şekilde su ilave edip haşlayalım.Pişmasine yakın tuzu ve karabiberi ekleyelim.Etleri tencereden alalım.Bir tencerede margarini eritip,küçük doğranmış soğanımızı pembeleşene kadar pişirelim.Kabuklarını soyup küp küp doğranmış domates ve sivribirimizi ekleyelim.
  • Tencereye etler ekleyip.Ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişirelim ve ocaktan alalım.Pirinçlerimizi sudan geçirelim.Patlıcan dilimlerini yuvarlak porcamın ortası boş kalacak şekilde bir ucunu dışarıya sarkıtalım dizelim.
  • Ortada kalan kısmada hazırlana etlerimizi ilave edelim.Etin üzerine pirinçleri dökelim.Patlıcanların dışa sarkan kısmınıpirinçlerin üzerini kapatalım.İçine tuz kattığımız 3 bardak sıcak suyu yemeğimizin  üzerine gezdirelim.Tepsini üzerini alüminyum folyo ile kapatıpfırına verelim.Yemeğimizi etler kızarıp,pirinç ymuşayana kadar pişirelim sıcak servis yapalım..

Afiyet Olsun :)

5 Nis 2011

DİŞ KURABİYELERİ



Büyük bir değişim oldu hayatımızda ecrin cafemizi devrettik ve kısa bir tatil yaptık..Cafede benim çocuğum gibiydi üzüldüm ama ne faydası var eve internet alındı ancak oturuyorum koşuşturmacadan :) Umarım hakkımızda hayırlısı olur daha iyi bir iş kurar en kısa zamanda eşim ..
Gelelim diş gününe...
Bu ilk şeker hamuru deneyimimdi yaptırsak tanesi 5 tl dediler yaş pastasıni yaptırsak diş şeklinde yetmicek doğum gününde olur yaşpasta diyen oldu bir cesaretle ve hevesle yaptım eşimde heves etti yapım aşamasında yardımcı oldu sağolsun elleriyle diş kalıbını bile yaptı :) Desen veren merdaneler çok pahalıymış herşey pahalı çok umutsuzdum ama çiçek kalıplarıyla ikinci kez şaşırttı eşim ve dünyanın en mutlu insanı ben oluverdim içimde çok şükür bişey kalmadı herşey güzeldi kızlarım ve diş günü çok güzel geçti cumartesi günü dirgitimizde çok güzel oldu...



Kızlarım melek gibi oldular
Nazarlardan korusun


İçimde heyecan vardı ve acaba güzel olacakmı yetecekmi çok kişi gelmesin yetsin az kişide gelmesin dedim durdum evimiz doldu ama beğenildi ve herşey kararındaydı tatlı bir yorgunluktu geçti gitti yalnız fotolar
yeğenler çekti beklemeden çekilen

fotolar çok iyi olmasada :-(

Kızımın Dişgünü süperdi

İşte Bir Dilim Aşklarım