4 Tem 2009

PRENSESİMİN KURABİYELERİ


Alttaki kurabiyeleride görümcem yaptı çiçek şeklinde çok güzel oldu..



Bu kurabiyeleri küçük görümcemin oğlu sünnet olunca ziyarete gitmemizle bizimde kısmetimiz varmış görümcem şekillendirmesini bende izledim çok basit ve harika oldu.Benim cimcime yesin diye ben değişik yapayım dedim ve bu şirin kurabiyeler ortaya çıktı prensesimde bana yardımcı oldu ama onunla biraz oyalandık anne tavşan dedi durdu oda benimle kalıpları alıp bir güzel bastırdı şekillendiriyo onun minik ellerinden ilk kez kurabiye yemiş olduk;))
Kurabiyelerimin gözleri için bir miktar hamuru ayırdım ve kakao ilave edip göz yaptım şirinmi şirin prensesimin kurabiyeleri oldu kızım kendi yaptığı kurabiyeleri yemiş oldu..

Malzemeler;

  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • alabildiği kadar un
  • ayrıca üzerine bir miktar pudraşekeri




Hazırlanışı;


Margarin, sıvıyağ, pudra şekerini bir kaba alıp iyice yoğurun.Üzerine nişastayı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kabartma tozunu ve Aldığı kadar unu yavaş yavaş ekleyerek bir hamur yapın. Un yaklaşık 4-4,5 su bardağı alıyor.Kurabiyelerinizi kakaolu isterseniz hamurun üzerine 2 yemek kaşığı kakao ekleyip hamuru alacalı kalacak şekilde yoğurun ama çok yoğurmamalısınız. Hamuru iki parmak kalınlığında rulo yapıp üzerini biraz bastırıp çatalla çizin ve verev şekilde kesin. Yağlı Kağıt serilmiş tepsiye dizip dolapta 5-10 dk bekletin. 160 dereceli fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından alınca üzerine bolca pudra şekeri eleyin.(Ben kızım için kalıplarla şekillendirip bu şekilde yapmayı tercih ettim)




Afiyet olsun:)




Denedinizmi Fikriniz....!

9 yorum:

Birsel ve İrem dedi ki...

Nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Teşekkür ediyorum beyenmenize sevindim..
Sevgiler

Pembe Tatlar dedi ki...

Ayy ayy bende diyorum bunlar neden bu kadar güzel ...
Demek minik bir aşçının elinden çıkmış:))

icimdeki yolculuk dedi ki...

izlemeye aldıgınız bloglarda sizin blogunuz gözükmüyor ama anonim olarka mı izliyorsun?? çok zor buldum seni

Unknown dedi ki...

prensesin eli degdiyse daha da güzel olmuştur.

fatma dedi ki...

PRENSESİN ELLERİNE SAGLIK ÇOK ŞANSLISINIZ BÖYLE BİR PRENSESİNİZ OLDUGU İÇİN

yemekgezegeni dedi ki...

yemekgezegeni uyeliginizin tamamlanabilmesi icin sayfaniza eklemeniz gereken banner kodu mail adresinize gonderilmistir. lutfen kontrol ediniz.. sevgiler

zehra dedi ki...

küçük ecrininde sizinde ellerinize sağlık.eminim onun eli değidiği için eşsiz olmuştur.insanın çocuğuyla mutfakta vakit geçirmesi kadar eğlenceli bişi yok.birbirinize iyi bakın sevgiler

Unknown dedi ki...

Hoşgeldiniz çok güzel yorumlarınız teşekkür ediyorum yorumlarınız için ecrinin minik ellerinden harika oldu gerçektende;)
Sevgi ve Saygılarımla

İşte Bir Dilim Aşklarım