7 Ağu 2010

HİBEŞ (ANTALYA'YA ÖZGÜ)

Hibeşi eşim yap diye diye sonunda yaptım biraz daha baharatı ve tuzu olsa iyi olurdu diye yorum yapsada benden gizli yemesi hoşuma gitti:))
Malzemeler :
  • 250 gr açık tahin,
  • 2 tane limonun suyu
  • 6 iri diş dövülmüş sarmısak
  • 3 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 3 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı toz karabiber
  • 2 çay kaşığı acı pul biber(isot olmaz)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
Hazırlanışı :
Öncelikle tahinin tamamı derince bir kaba konur. Sayılan baharatlar ve tuz eklenir.(Sertleşmemesi için tuz en son konur.) Önce limon suyunun yarısı eklenerek tahta kaşıkla iyice karıştırılır. Hibeş koyu bir hal alınca ılık su yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Böylece hardal kıvamı elde edilmeye çalışılır. Bunun için limon ve ılık sudan yararlanılır. Tahinin yağı hibeşin üzerinde yüzmemelidir. 
Damak zevkinize göre daha fazla sarmısak, limon ve acı pul biber konabilir.
Yazın yapılması pek tavsiye edilmez. Çünkü kuvvetli bir mezedir. Sıcakta aşırı hararet yapar


Afiyet Olsun

2 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

Değişk birşey,denemek isterim.Ellerine sağlık,çok hoş görünüyor.Sevgilerrr...

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım:D

İşte Bir Dilim Aşklarım